Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Konkurencijsko vijeće BiH pokrenulo je postupak pо zahtjevu kompanije Telemach d.o.o. Sarajevo protiv privrednih subjekata Tibra – Pacific d.o.o. Kiseljak, Nova Otoka d.o.o. Kiseljak, BH Telecom d.d. Sarajevo i Logosoft d.o.o. Sarajevo radi utvrđivanja postojanja zabranjenog sporazuma iz člana 4. stav (1) tačke b) i d) Zakona o konkurenciji, saopćeno je iz Konkurencijskog vijeća.

Telmach je zatražio zaštitu od Konkurencijskog vijeća BiH budući da smatra da Tibra-Pacific i Nova Otoka, koji su kao investitor izgradili stambeno naselje Otoka u Sarajevu, sprečavaju tržišnu konkurenciju odbijajući zahtjev Telemacha za priključenje na mrežnu infrastrukturu i onemogućavajući stanarima da koriste usluge ovog kablovskog operatera. 

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača telefonskih i internet usluga - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Telemach vjeruje da okolnosti pod kojima dolazi do odbijanja ukazuju na osnovanu sumnju da Tibra-Pacific i Nova Otoka d.o.o. Kiseljak kao investitor imaju dogovor sa preduzećima BH Telecom d.d. Sarajevo i Logosoft d.o.o. Sarajevo, pošto je njima omogućeno pružanje usluga u ovom kompleksu. 

U Telemachu tvrde da je njihov zahtjev za priključenje bez odgovarajućeg obrazloženja prvo ignorisan, a zatim nakon novog dopisa i odbijen od investitora bez obrazloženja. 

U Telemachu smatraju da se investitor na ovaj način direktno uključio u tržišnu utakmicu, sprečavajući konkurenciju i prisiljavajući stanare da odaberu one telekom operatere koje su im investitori odredili, te se obratio Konkurencijskom vijeću BiH sa zahtjevom za pokretanje postupka, koji je na sjednici Vijeća održanoj 26. januara ove godine i službeno pokrenut. 

Konkurencijsko vijeće BiH će u standarnoj proceduri provesti temeljiti uvid u ugovore i dokumentaciju koja je relavatna za slučaj, saslušati sve strane u sporu te u skladu s nalazima donijeti odluku.





Oznake: BHTelecom, Logosoft, Telemach,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!