Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Neto dobit BH Telecoma pala je u 2014. godini na 78,6 miliona KM, što je ubjedljivo najslabiji rezultat kompanije u posljednjih nekoliko godina.

Dobit BH Telecoma, kompanije koja je nekada samo za dividendu znala isplaćivati po 110 miliona KM, smanjena je lani za trećinu u odnosu na 2013. godinu kada je iznosila 118,6 miliona KM.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača telefonskih i internet usluga - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>


BH Telecom je izgubio dugogodišnju titulu najprofitabilnije bh. kompanije, koju je preuzeo banjalučki m.tel sa lanjskom neto dobiti od 106,4 mil. KM (rezultat se odnosi na grupu koja pored matičnog društva uključuje m:tel Austrija, Beč i Logosoft doo Sarajevo).

I dok su prihodi m:tela prošle godine porasli za oko 3 posto na 488,3 mil. KM, BH Telecom je zabilježio pad prihoda od oko 2,7%. BH Telecom je ostvario prihode od 576,8 mil. KM u odnosu na 593,2 mil. KM godinu ranije.
Krajnji rezultat BH Telecoma pogoršali su rashodi koji su povećani za više od 6 posto na 488,5 miliona KM, na što su uticali veći troškovi zaposlenih za oko tri miliona KM, kao i veća amortizacija za 5,7 mil. KM.
Dugoročne obaveze BH Telecoma iznose 33,6 miliona KM, a kratkoročne 136,3 miliona KM.


BH. Telecom je u 90-postotnom državnom vlasništvu (titular Federalno ministarstvo prometa i komunikacija), ZIF BIG posjeduje 1,3%, ZIF MI Group 0,49%, Prevent BH Visoko 0,47%, itd. 





Oznake: BHTelecom,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!