Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Uručeno 20 tableta MZ „Sejmen“ u Zenici, 130 diploma i nagrade najboljima

Uručenjem zahvalnica Jadranki Čičak, predsjednici MZ „Sejmen“ i Fahrudinu Pojskiću, zamjeniku predsjednice MZ „Sejmen“, predavačima edukacija Dini Šehiću i Zlatanu Agiću, te polaznicima koji su uspješno tokom prethodnih sedmica savladali korištenje aplikacije poput Skype-a, Viber-a, i dr., okončan je danas projekat „Online Seniori“ u Zenici,  pokrenut od strane AmCham-a i Telemach-a, sa ciljem povećanja stope informatičke pismenosti u BiH, podizanja svjesti kod mladih za brigu o starijima, te smanjenja međugeneracijskog jaza o pitanju upotrebe tehnologije.

Polaznici su proslavili kraj edukacija muzikom i pjesmom, a seniori koji do sada nisu posjećivali MZ „Sejmen“ zbog novih poznanstava odlučili su, kako su nam rekli, dolaziti češće.

„Cilj projekta je druženje i poboljšanje uslova života osoba treće dobi. Danas smo se uvjerili da je projekat „Online Seniori“ pomogao i Zeničanima da se zbliže, ali i da nauče nešto novo o digitalnim tehnologijama na posebno zanimljiv način. Uručili smo 130 diploma danas, a održali do sada više od 3.600 sati radionica o informatici. Telemach i AmCham dokazali su još jednom da je tehnologija univerzalni jezik saradnje svih generacija“  – kazala je Violeta Čibukčić, izvršna direktorica AmCham-a.

Za najbolje polaznike u Zenici izabrani su Marija Zelenika, Muhamed Begović i Jasmin Fejzić kojem je kao nagrada uručen i tablet.

Projekat „Online Seniori“ se trebao završiti sa uručenjem diploma Zeničanima. Međutim, zbog velike zainteresovanosti za pohađanjem radionica AmCham i Telemach nastavljaju sa organizacijom edukacija i u drugim gradovima.

„Uručenjem 20 prenosivih uređaja svečano smo završili edukacije u Zenici. Međutim, naša sljedeća destinacija za organizaciju edukacija je Tuzla, a kasnije i Brčko. Vrlo je vjerovatno da će projekat „Online Seniori“ prerasti u platformu posredstvom koje će se seniorima nuditi uvijek mogućnost sticanja novih znanja o tehnologiji. Do sada smo educirali 600 osoba u BiH o digitalnim tehnologijama što je od velikog značaja za državu BiH jer smo povećali stopu informatičke pismenosti, a planiramo na tome raditi i u budućnosti“ - kazao je Kenan Đonko, CMO Telemach kompanije.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača telefonskih i internet usluga - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

 





Oznake: Telemach,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!