Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!


Kliker.ba
 predstavlja - Sistem X platformu - domaću online platformu koja je u praksi utjelovila jednostavnu ideju: Robe i usluge trebaju postati dostupne svima i to na pouzdan, brz i jednostavan način.

Današnji stil života je izrazito užurban a ukoliko se želimo minimalno odricati stvari koje nam inače pričinjavaju zadovoljstvo, prioritete određujemo dnevno i disciplinovano se držimo planiranog vremena. Ipak, moderan stil života, iako ubrzan, donosi i brojne prednosti.
Jednu od prednosti donosi nam internet, kanal koji nam služi za mnoge lične i poslovne svrhe. Internet nam danas omogućava brz uvid u široku paletu proizvoda i usluga koje tržišta globalno nude. Te proizvode i usluge danas je moguće plaćati online. Time smo uštedjeli još jedan korak, dodatno skratili vrijeme i potrebni trud.
Funkcionalnosti modernih tehnologija da ubrzaju i olakšaju život kočile su sigurnosne i zakonske barijere. Često je online plaćanje komplikovano, nesigurno ili rizično.
Iz motiva da se ove barijere prevaziđu nastaje domaći proizvod, siguran i brz sistem koji omogućava upravo rušenje ovih barijera.


 X PAY  - PLATI KLIKOM!

Svoju ideju Sistem X je praktično počeo provoditi u djelo krajem prošle godine, ponudivši svojim potencijalnim korisnicima xPay servis.
xPay je prepaid servis za kupovinu roba i usluga na internetu, omogućava iskustvo online kupovine i onim korisnicima koji ne posjeduju ili ne žele da koriste svoj bankovni račun ili karticu online.

Korisnici ne moraju navoditi lične informacije, bankovne ili kartične podatke: njihova sfera privatnosti uvijek potpuno zaštićena a nesigurnost od eventualnog rizika svedena na minimum.
Korisnik svoj xPay Račun dopunjava koristeći elektronski prepaid voucher – xBon koji se u prodaji nalazi na 5.000 prodajnih mjesta širom BiH: (trafike, prodavnice, tržni centri i benzinske pumpe).
Korisnik prilikom kupovine, na prodajnim mjestima može da bira xBonove u apoenima od: 5, 10, 20 i 50 KM i njima dopuniti svoj xPay Račun.
Dakle, ovo je servis koji omogućava kupovinu roba i usluga sigurno, brzo i jednostavno, kao kad se kupuje gotovinom. 

KORIŠTENJE X PAY SERVISA 

Korištenje xPay servisa je besplatno za njegove korisnike. Jedini preduslov je jednokratna i kratka registracija na servis. Nakon uredno izvršene registracije, korisnik treba dopuniti svoj xPay Račun.
Dopunjavanje se vrši učitavanjem 14-cifrenog koda sa prethodno kupljenog xBona, dopunjavanje je moguće izvršiti jednim ili sa više xBonova, u jednom ili više različitih iznosa.   

MOJ X PAY RAČUN

U svakom momentu korisnik ima uvid u stanje svog korisničkog računa. Uvid mu je dostupan u okviru funkcije- Moj xPay Račun. Sva provedena plaćanja i druge aktivnosti u vezi sa računom možete pratiti u zasebnim stavkama ovog izbornika. Na taj način korisnici imaju pregled i kontrolu nad svojim izdacima.
Čim učitaju  kod xBona u svoj korisnički račun i izvrše aktivaciju, funkcija Moj xPay Račun će prikazati trenutno stanje.
xPay Račun pregledno pokazuje aktivirane xBonove i historiju svih aktivnosti korisnika. Korisnik u svakom momentu može da ima uvid: kad je, na koji dan, u koje vrijeme, u kojem iznosu i u koju svrhu koristio xPay Račun.

X BON

Na više od 5.000 prodajnih mjesta širom Bosne i Hercegovine, xBonovi se nude i prodaju u apoenima od:  5, 10, 20 i 50 KM.
Korisnici imaju mogućnost, putem pretrage PRODAJNA MJESTA, jednostavno da pronađu svoje najbliže prodajnu lokaciju. Dovoljno je da u predviđeno polje korisnik unese naziv grada a rezultat pretrage će ponuditi informacije o svakom prodajnom mjestu prema: nazivu prodajnog mjesta, njegovoj adresi i kantonu kojem pripada.


ŠTA X PAY OMOGUĆAVA

Trenutno xPay servis korisnicima nudi i mogućnost online dopunjavanja  mobilnih telefonskih prepaid računa za sve telekom operatere u BiH i Wwin korisničkih računa. 
Ovaj domaći online servis tek je nedavno ponuđen na uslugu korisnicima, a uzevši u obzir njegove karakteristike i specifičnosti, ne sumnjamo da će biti prepoznat i od strane većeg broja internet trgovaca online tržišta. 

 

 

 

Savjetujemo svim domaćim online shopperima da se već danas besplatno registruju i testiraju servise Sistem X. Bilo da se radi o online dopuni prepaid telefonije ili online plaćanju u kupoprodaji, prednosti koje nude ovakvi servisi se odmah prepoznaju i postaju svakodnevni način online plaćanja. 





Oznake:
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!