Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Danas je u Sarajevu upriličena svečana ceremonija potpisivanja Ugovora o širenju BH mreže bankomata. Stavljanjem svog potpisa na Ugovor o pristupanju BH mreži bankomata Vakufska banka se pridružila projektu BH mreže u kojem se od ranije nalaze Bosna Bank International (BBI), Investiciono-komercijalna banka Zenica (IKB), Privredna banka Sarajevo (PBS) i Union banka Sarajevo.

BH mreža je sporazum banaka kojim se njihovim klijentima, korisnicima debitnih kartica, omogućava besplatno podizanje gotovine na zajedničkoj mreži bankomata. Realizacija projekta pet bh. banaka uspostavlja mrežu više od 100 bankomata širom Bosne i Hercegovine, sa tendencijom daljeg širenja mreže.

Značaj implementacije projekta ogleda se u porastu zadovoljstva klijenata banaka, kojima će biti omogućen pristup sredstvima na tekućem računu bez bilo kakve naknade na znatno većem broju bankomata u odnosu na dosadašnji broj. U odnosu na druge bankarske grupacije u Federaciji, BH mreža bankomata zauzima visoko treće mjesto i peto u RS-u.

Realizacija projekta moguća je zahvaljujući infrastrukturi Bamcarda, jedinstvenog domaćeg procesnog centra, koji banke učesnice projekta koriste za procesiranje kartičnih transakcija.



Klijenti Union Banke koji posjeduju VISA Electron debitnu karticu, će od danas biti u mogućnosti podizati novac bez kamata i naknada, na preko 100 bankomata širom Bosne i Hercegovine. Primarni cilj potpisivanja ovog sporazuma je kvalitetnija, jeftinija i pristupačnija usluga našim građanima, čime se odražava bit naše poslovne strategije. Prirodno je da Union Banka kao jedina komercijalna banka u većinskom državnom vlasništvu (FBiH) podržava ovaj projekat koji će omogućiti veći kvalitet uz istovremeno smanjenje troškova krajnjim korisnicima.
Ovim putem pozivamo i druge banke koje posluju na tržištu da se priključe ovom projektu, ali i da iniciramo druge projekte sa ciljem poboljšanja cjelokupnog ekonomskog ambijenta.

„BBI zajedno sa svojim partnerima iz BH mreže putem ovog projekta približava se građanima BiH. Sada smo svi zajedno, svih pet banaka, lakše dostupni svim građanima na cijeloj teritoriji naše zemlje. Korisnici debitnih kartica članica BH mreže od danas mogu podizati novac na 104 bankomata u BiH što će olakšati njihove finansijske transakcije. U odnosu na druge bankarske grupacije u Federaciji BH mreža nalazi se na trećem mjestu."





Oznake: Bosna Bank International dd, Union banka dd , Vakufska banka dd ,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!