Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Bez obzira na razlog, mogućnost pravljenja screenshot-a na smartfonima ostaje jedna od najvažnijih karakteristika uređaja.

Možda ćete morati da snimite neke važne informacije, ovjekovječite neke smiješne SMS poruke ili bilo šta drugo. Srećom, skoro svaki pametni telefon na tržištu ima najmanje jedan metod koji će vam omogućiti da napravite screenshot.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača telefonskih i internet usluga - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Napraviti screenshot na bilo kojem Android telefonu ili tabletu je prilično lako. Sve što trebate učiniti je da istovremeno pritisnite dugme za uključivanje i dugme za smanjenje jačine zvuka. Ne zaboravite da ih držite, sve dok ne čujete klik ili screenshot zvuk.

Za starije Android telefone, koji koriste 2.3 Gingerbread, moraćete da odete u Google Play Store, gdje postoji nekoliko aplikacija koje će uraditi taj posao za vas. Screenshot ER i Screenshot Ux su popularan izbor, ali zahtijevaju da vaš telefon bude root-ovan. Možete pogledati i No Root Screenshot It, ukoliko ne želite da root-ujete vaš uređaj.

Ako koristite Android 4.4 ili 5.0 Lollipop i podijelite screenshot nakon što ga napravite, polje za tekst će automatski dodati datum i vrijeme kada ste napravili fotografiju, a to možete izbrisati ukoliko želite.

 

Takođe, na nekim Android i Apple telefonima je potrebno da pritisnete istovremeno taster za uključivanje telefona (bilo da se nalazi na vrhu ili na bočnoj strani telefona) i Home taster (koji se nalazi na prednjoj strani telefona).

Screenshot koji ste napravili na bilo koji od navedenih načina, nalazi se u folderu sa ostalim fotografijama sa vašeg telefona, a možete ga dijeliti na različitim društvenim mrežama ili ga poslati nekom od vaših kontakata.





Oznake: IPhone, Mobilna telefonija, Samsung, Vodiči ,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!