Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Prvi bankomati sa digitalnim ekranima i beskontaktnim podizanjem gotovine

Sberbank BH je prva banka u Bosni i Hercegovini koja uvodi novu generaciju bankomata koji nude uslugu beskontaktnog podizanja gotovine. Ova inovativna usluga će, osim klijentima Sberbank BH, biti dostupna i klijentima drugih banaka koji posjeduju karticu za beskontaktno plaćanje. Kartica je sve vrijeme u rukama klijenta, koji nema strah da će mu bankomat greškom zadržati karticu. Vodeći računa o sigurnosti korisnika, kartica će biti automatski blokirana ukoliko se pogrešan PIN unese tri puta. Tada vlasnik kartice treba posjetiti svoju banku da odblokira karticu. Klijenti koji nemaju beskontaktnu karticu će također moći podizati gotovinu i provjeravati stanje na računu na uobičajen način kao i dosada.

Sberbank BH je nove digitalne bankomate sa touch screenom već pustila u rad na nekoliko lokacija u Kantonu Sarajevo. Provođenje transakcija će biti brže, jednostavnije i sigurnije.

Bankomati sa digitalnim ekranom sadrže informaciju “beskontaktni bankomat” i ikonu simbola „beskontaktne transakcije“. Na lijevoj strani bankomata je poseban čitač, označen simbolom beskontaktnog plaćanja. Transakcija započinje prislanjanjem kartice na beskontaktni čitač, te se nastavlja unosom PIN-a koji je na bankomatu potreban za sve transakcije, neovisno o iznosu.

„Trenutno radimo na selektiranim lokacijama, a u narednoj godini proširit ćemo se i na ostatak Sberbank BH mreže. Sa ovom uslugom želimo našim klijentima ubrzati sam proces podizanja gotovine“, izjavio je Jasmin Mameledžija, direktor sektora za partnerstva i kanale prodaje Sberbank BH, te dodao: „Kroz novi digitalni ekran putem touch screena klijenti selektiraju ponuđene opcije, tj. korisnik može obavljati uslugu ili transakciju odgovarajućim odabirom na ekranu. Uskoro, već u prvom kvartalu 2019., klijenti će vršiti beskontaktne transakcije na ovim bankomatima“.

Sberbank BH je instaliranjem bankomata nove generacije koji su opremljeni za digitalnu eru bankarstva svojim klijentima omogućila potpuno novo korisničko iskustvo.

Oznake: MasterCard, Sberbank BH,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!