Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Union banka je u protekloj godini napravila značajan rast u brojnim segmentima poslovaja. Na ovome neće stati idu u dalje osvajanje bh. tržišta podizanjem kvaliteta usluge kaže u razgovoru za eKapija.ba Vedran Hadžiahmetović v.d. Union Banke.

Na kliker.ba pogledajte i upredite ponude Union Banke!

AMBICIOZNI PLANOVI U 2015.GODINI

Kako ste zadovoljni poslovnim rezultatima u 2014. godini?

- S obzirom na situaciju u kojoj je bilo cijelo naše tržište i država zadovoljni smo rezuzltatima. U prošloj godini u većini segmenata imali smo značajan rast. Ostvarili smo planove i imamo ambiciozne planove za ovu godinu, a to je nastaviti sa razvojem.

Koje novitete ste uveli 2014. godine?

- Poslovna mreža je jedan od noviteta koji je najviže vidljiv za naše klijente. Nastavili smo renoviranje i rebrendiranje naših poslovnih jedinica. Zavšili smo četiri od šest poslovnih jedinica. Podigli smo infrastrukturu prema najsavremenijim zahtjevima koji se tiču pružanja bankarskih usluga. Uveli smo čitav niz novih proizvoda od kartičnog poslovanja u platnom prometu do povoljnih kreditnih proizvoda. Izdvojio bih i stambeno kreditiranje koje je u ovom trenutku jedno od najpovoljnijih u okruženju. Ovdje smo fokusirani na mlade ljude koji putem naše banke mogu doći po vrlo povoljnim uslovima do sredstava na osnovu kojih će riješiti svoje stambeno pitanje.

Kada govorite o kreditima za mlade ljude, recite nam po čemu se Union banka razlikuje od drugih banaka koje nude iste ili slične kredite za mlade? Da li ste povoljniji?

- Naša fiksna stopa za kredite za mlade je 5,49 posto ukoliko ispune određene uvjete. Ti uvjeti nisu marketinški nego vrlo realni. Ono što je najbitnije jeste da se radi o fiksnoj stopi koja nije varijabilna. Ovo daje dodatnu sigurnost onima koji uzimaju kredite, naročito na duži period 10-15 godina jer znaju da neće biti iznenađenja, povećanja kamatne stope koja dovodi do povećanja njihovih izdataka u budućnosti. To je upravo ono što nas je izdvojilo od dugih u prošloj, a nadamo se i u ovoj godini, iako se vrlo teško u savremenom bankarskom poslovanju razlikovati od ostalih.Trudimo se da ono što nismo bili ranije u mogućnosti pružiti, pružimo svojim klijentima, a to je što više različitih proizvoda. Želimo da naši klijenti ne osjete razliku između domaće i bilo koje druge banke.

Kako ste zadovoljni kreditnim aktivnostima u 2014. godini? Da li je obim veći ili manji u odnosu na godinu ranije?

- Obim je povećan, s tim da bismo mi željeli da je on još veći od postignutog. S druge strane gledajući objektivne okolnosti koji se tiču samih uslova poslovanja na tržištu na kojem se mi nalazimo svaki rast je dostignuće. Nadamo se da ćemo ovim trendom nastaviti i u ovoj godini. S tim da će rast biti značajniji nego što je bio 2014. godine. Nadamo se i da će i uvjeti za poslovanje biti bolji.

KVALITETNIJOM USLUGOM DO KLIJENATA

Koliko na Vašu banku utiču razna opterećenja od države do stranih banaka?

- Što se tiče poreskih opterećenja na nas direktno ne utiču, ali indirektno da. Privreda, građani koji su naši klijenti ako su pod većim opterećenjem odražava se i na poslovanje banke. Što se tiče banaka u stranom vlasništvu, one još uvijek drže veliki udio na bh. tržištu. Primjer BH mreže bankomata u okviru koje se klijentima, korisnicima debitnih kartica, omogućava besplatno podizanje gotovine na zajedničkoj mreži bankomata je način koji dokazuje kako se male i srednje banke koje su u većinskom domaćem vlasništvu mogu okupiti oko nekih projekata da pariraju i pruže u najmanju ruku jednaku kvalitenu uslugu kao što to rade velike banke.

Da li je ovo udruživanje Vaš recept za opstanak domaćih banaka na bh. tržištu?

- Ovo je samo jedan od načina. Postoje i drugi projekti koji su bitni za BiH koji ujedinjuju male i srednje banke i koji se mogu realizovati kroz zajedničko finasiranje.

Šta očekujete u 2015. godini? Koji su to projekti na kojim ćete raditi? Da li će biti novih radnih mjesta?

Projekti će biti nastavak razvoja kreditnih proizvoda i njihov plasman. Fokus je na poslovanju sa klijentima, podizanju kvalitete usluge s obzirom da smo infrastrukturne projekte većinom završili tako da svu našu energiju možemo usmjeriti prema akviziciji - zadržavanju postojećih i pronalaženju novih klijenata.

Što se tiče novih radnih mjesta s obzirom na uvjete poslovanja u BiH ne možemo očekivati neku veliki ekspanziju. Moramo biti vrlo oprezni. U današnje vrijeme najvažnije je zadržati postojeća radna mjesta i učiniti ih što sigurnijim. Odlaskom kolega u penziju, stvaraju se mogućnosti za nova zapošljavanja prvenstveno mladih ljudi.

Izvor: ekapija.ba




Oznake: Union banka dd ,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!