Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Bilo da ste tek nedavno postali vlasnik novog Android telefona ili ga imate već duže vrijeme, uvijek postoje neke stvari koje trebate znati o svom omiljenom gadžetu.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača telefonskih i internet usluga - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Možete dodati nekoliko naloga na svoj Android uređaj

Kada kupite novi Android telefon i želite da provjerite svoju elektronsku poštu, prvi put ćete se morati ulogovati. Neki korisnici ne znaju da mogu dodati nekoliko naloga, bez obzira na to koji je u pitanju: Gmail, Yahoo, Hotmail ili Google Apps. Zahvaljujući ovoj opciji možete odvojiti privatni mail od poslovnog.

Ne morate čuvati aplikacije na svom telefonu

Memorija svakog telefona je izuzetno dragocjena i ne treba je previše opteretiti. Upravo zbog toga, Android pametni telefoni nude opciju uklanjanja aplikacija koje ste ranije instalirali. To možete uraditi preko Google Play Store-a, dugim pritiskanjem ikonice aplikacije na ekranu vašeg telefona ili preko opcija Apps i Application Manager.

Možete promijeniti sve na svom telefonu

Dosadila vam je tastatura, oblik i boja ikonica na vašem pametnom telefonu? Ništa se ne brinite, tu je Google Play Store koji vam nudi aplikacije za promjenu svakog aspekta vašeg uređaja. Kada poželite da vratite prethodni izgled, jednostavno uklonite aplikaciju sa telefona.

Možete šifrom zaštititi svoj telefon od neželjenih aplikacija

Ako imate dijete koje se voli igrati telefonom sigurno ne želite da preuzme neku aplikaciju koja bi dodatno opteretila memoriju vašeg uređaja. Više se ne morate brinuti zato što je moguće šifrom zaštititi vaš Android telefon od aplikacija sa Google Play Storea. Ova opcija ne ograničava pristup vašem uređaju već ga jednostavno štiti od svih igrica koje bi vaši mališani rado instalirali.

Imate odličnog asistenta koji se zove Google Now

Ukoliko imate Android telefon 4.1 ili kasniju verziju onda trebate znati da u vašem uređaju imate jednu odličnu funkciju. U Google je ugrađena funkcija Google Now za slanje raznih obavještenja, bilo da je riječ o prognozi vremena, izvještajima sa berze ili sportskim informacijama. Ako svaki dan idete na određeno mjesto, na primjer na fitnes u 19:00, Google Now će to zapamtiti i upozoravaće vas da ne zakasnite.

Možete napraviti rezervnu kopiju fotografija i video snimaka i čuvati je u oblaku

Nakon što snimite lijepu fotografiju ili kvalitetan video svojim telefonom, vrijeme je da to sve sačuvate na sigurno mjesto. Ako vam se slučajno desi da vam telefon padne u vodu ili ga izgubite, nećete više imati pristup memorijskoj kartici i sve vaše slike i video snimci će biti izgubljeni. Da biste to spriječili, najbolje je da napravite rezervnu kopiju i sačuvajte je u Google oblak. Tu su još i opcije Dropbox, Google Drive ili Box, ali korisnici Android telefona najčešće biraju Google Cloud zbog njegove povoljne cijene.

Možete pronaći svoj telefon

Vratili ste se iz večernjeg izlaska i shvatili da ste negdje izgubili svoj telefon? Postoji mogućnost da ga locirate. Google vam nudi Android Device Manager koji će tačno odrediti posljednju lokaciju vašeg uređaja. Ukoliko ste ga ostavili negdje u kući, ova opcija će vam sigurno olakšati da se prisjetite gdje ste spustili svoj telefon. No, ako je vaš Android uređaj ipak ukraden, moći ćete na daljinu zaključati svoj telefon šifrom.





Oznake: Google, Mobilna telefonija,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!