Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Odlukom Nadzornog odbora Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Sanela Pašić od danas vodi Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Dosadašnji direktor Hypo banke, Dragan Kovačević, prelazi u sestrinsku Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih banaka - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Sanela Pašić posjeduje višegodišnje bogato iskustvo u financijskom sektoru, a u Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. dolazi iz Raiffeisen Bank d.d. BiH u kojoj je od 2010. godine obnašala dužnosti članice Uprave nadležne za rizik i financije te zamjenice direktora. Karijeru je započela 1998. godine kada se pridružila timu International Finance Corporation, grupacija Svjetske banke.

U posljednjih 13 godina bila je na vodećim menadžerskim pozicijama u nekoliko bh. banaka. Diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i trenutačno završava doktorski studij Univerziteta u Buckinghamu u Velikoj Britaniji.

"Nova funkcija će biti izazov. U Hypo dolazim u najdinamičnijem trenutku za ovu banku kada je pred nama proces rebrendinga, repozicioniranja na tržištu, te intenzivan rad na kvaliteti i kvantiteti kreditnog portfelja, baze klijenata te proizvoda koje ćemo ponuditi tržištu. Uz kvalitetan tim ćemo postići zadane ciljeve", rekla je Pašić.

 

 

"Sanela Pašić, sa svojim dugogodišnjim iskustvom u financijskom sektoru, te dokazanim vještinama upravljanja i uspostavljanja efikasnih operativnih i organizacijskih poslovnih modela u nekoliko internacionalnih financijskih institucija, odličan je izbor za našu Banku u FBiH. Ovim imenovanjem Hypo banka nastavlja sa ojačavanjem menadžerskog tima uz jasan fokus na rast našeg poslovanja sa stanovništvom, malim i srednjim poduzećima te velikim firmama. Tri temeljne odrednice na kojima ćemo graditi naše poslovanje su: jak fokus na rastu baze klijenata sa jasnim portfeljem proizvoda i efikasnim procesima, a gospođa Pašić će sa svojim timom aktivno doprinijeti ostvarenju naših ciljeva.

Sa novim vlasnicima, Advent Internationalom i EBRD-om, Hypo Group Alpe Adria i Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. u FBiH su u odličnoj poziciji da razvijaju poslovanje te pruže potporu lokalnoj ekonomiji i našim klijentima.

Istovremeno, Dragan Kovačević, koji odlično poznaje lokalno financijsko tržište i naše Banke, a koji je bio na poziciji direktora Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. od 2014. godine prelazi na čelo Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka, u kojoj je već, od sredine 2010. do 2012. godine, obnašao dužnost izvršnog direktora i zamjenika direktora", izjavio je Ulrich Kissing, predsjednik Uprave Hypo Group Alpe Adria.





Oznake: Hypo Alpe-Adria Bank dd ,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!