Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Znamo da je život neprocjenjiv i sve više smo svjesni činjenice da se u sadašnjim ekonomskim prilikama u kojima živimo sami moramo pobrinuti za svoju budućnost i finansijsku sigurnost. Sebi i svojim najbližima ćto možemo omogućiti ugovaranjem mješovitog životnog osiguranja

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača osiguranja - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Mješovito životno osiguranje je osiguranje sa učešćem u dobiti i štednja.

Osiguranje je, jer se u slučaju nepredviđenih okolnosti porodici osiguranika obezbjeđuje finansijska zaštita. Štednja je, jer po isteku ugovorenog trajanja osiguranja posjedujete kapital - osiguranu sumu uvećanu za pripadajuću dobit - koji možete naplatiti u ukupnom iznosu ili ga pretvoriti u mjesečnu rentu – penziju.

Izbor osiguranja ovisi o više faktora: o poslu kojim se bavite, stilu života, o finansijskim mogućnostima i potrebama. Prije svega ovisi o tome ko je sve usko povezan sa vama i ovisan o vama: porodica, partner, djeca. Važni su i vaši planovi koje vezujete uz svoje osiguranje i cilj koji želite postići njegovom isplatom. Imate li porodicu i djecu, savjetujemo vam da se obavezno životno osigurate. Sve dok su djeca mala, dok ih školujete i finansijski se brinete o njima polica im pruža određenu finansijsku sigurnost u slučaju da se vama nešto dogodi.

Mi vam preporučujemo da policu životnog osiguranja ugovorite sa početkom radnog angažmana i na duži period. Osiguranja na duži vremenski period financijski su povoljnija jer ostvarujete veći kapital, što je naročito povoljno za mlađe osobe. Osiguranje može ugovoriti svaka zdrava osoba od navršenih 14 do 65 godina starosti na rok od 5 do 25 godina. Ugovaranje police preporučujemo i kao dodatni instrument osiguranja što kvalitetnijeg životnog standarda u penziji.

Ulaganje u policu životnog osiguranja uvijek je isplativa investicija jer je to jedini proizvod osiguranja ali i štednje kod kojeg imate dva pokrića istovremeno, finansijsku sigurnost porodici u slučaju smrti osigurane osobe, a u slučaju doživljenja isteka police, što svi očekujemo, imate kapital uvećan za pripisanu dobit.

Neki će pitati – šta nam vrijedi novac kada nas napusti bliska osoba? Ne vrijedi, jer nas ne može utješiti, ali je ipak od izuzetno velike pomoći. Kada se sjetimo teških finansijskih poteškoća porodica koje su ostale bez svog ili svojih hranitelja, jedino što možemo zaključiti je – životno osiguranje je korisno imati.





Oznake: Osiguranje, Štednja,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!