Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

BBI banka upriličila je danas u Bihaću svečanu dodjelu  stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel za 100 učenika i studenata ove regije. 

„Projekat dodjele 500 stipendija za djecu bez jednog ili oba roditelja u BiH BBI banka radi uz podršku filantropa Sheika Saleha Kamela, osnivača i vlasnika Al Baraka grupacije. Ovo je kontinurani proces u kojem smo tokom četiri godine dodijelili oko četiri miliona KM za stipendije.

BBI banka je preuzela na sebe da realizira ovaj projekat Sheika Kamela, a jedan od uslova za stipendije da to budu najbolji učenici i studenti.  Očekujemo od vas da i dalje budete najbolji i da nakon završenog školovanja  postanete najbolji poduzetnici, inžinjeri, ljekari. Na taj način će te pomoći i našoj državi da napravi neophodan zaokret ka boljem životnom standardu“, kazao je obraćajući se dobitnicima stipendija  Amer Bukvić, direktor BBI banke.

Dobitnicima se obratio i gradonačlenik Bihaća Emdžad Galijašević izrazivši nadu da će svojim ocjenama opravdati ukazano povjerenje. 

 Manuela Mikić, jedna je od 100 djece iz regije Bihać kojoj je danas BBI banka uručila stipendiju. Odlična učenica 6. razreda osnovne škole Prekounje iz Bihaća planira od prvog mjesečnog iznos od 100 američkih dolara kupiti tablet. Sretan zbog dodjeljene stipendije je Aldin Begić, student druge godine Mašinskog fakulteta iz Bihaća. Godišnja stipendija od 1200 američkih dolara koje će primati u narednih 12 mjeseci pomoći će njemu majci i bratu da lakše žive.

Izbor dobitnika stipendija za regiju Bihać  izvršila je  Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja  i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu,  Islamske zajednice  BiH, te Asocijacije Fatma.

U toku je procedura za dodjelu 100 stipendija za regiju Tuzle. Nakon provedene procedure za tuzlansku regiju  bit će raspisan konkurs za  Zenički region. Potom će biti raspisan konkurs  za Mostarski region, a zadnjih sto stipendija za ovu godinu  BBI će dodijeliti  za djecu sarajevskog regiona. 

Stipendije su namijenjene djeci bez jednog ili oba roditelja, na teritoriji cijele BiH, a Komisija je  prilikom odabira ocjenjivala, između ostalog, uspjeh u obrazovanju, kao i ukupne prihode i socijalni status domaćinstva.





Oznake: Bosna Bank International dd,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!