← Nazad Ponuda:

Obvezno osiguranje od automobilske odgovornosti [AO] - Bosna-Sunce osiguranje dd


0 na osnovu 0 kometara
Pošalji upit za ponudu.

Policu osiguranja od automobilske odgovornosti obvezni su ugovoriti svi vlasnici ili korisnici motornih vozila prema Zakonu o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila. 
Ugovaranjem police automobilske odgovornosti osiguravate Vašu odgovornost za naknadu štete prema trećim osobama, u slučaju:

  • tjelesnih ozljeda, narušavanja zdravlja ili smrti osobe
    Bitno je napomenuti da se trećim osobama smatraju pješaci i osobe u drugom vozilu, ali i putnici u Vašem automobilu.
  • uništenja, odnosno oštećenja stvari
    Mi preuzimamo rizik, a Vas štitimo od financijske odgovornosti te jamčimo naknadu štete trećim osobama, prouzročenu iz upravljanjem Vašim motornim vozilom u zemlji i inozemstvu.

Osiguravateljno pokriće vrijedi na području Bosne i Hercegovine, i na područjima zemalja članica sustava "zelene karte" ukoliko nije drugačije ugovoreno. Na polici osiguranja od automobilske odgovornosti, osim osnovnog, moguće je ugovoriti i proširena pokrića, čime Vaša polica osiguranja pruža dodatnu zaštitu Vama, Vašim putnicima i Vašem vozilu.

Dobro je znati

Ukoliko zaboravite pravovremeno produžiti policu osiguranja, ne brinite. Našom policom osiguranja od automobilske odgovornosti u pokriću ste još 30 dana od isteka police, ukoliko je obnovite kod nas.
Ako se tijekom trajanja osiguranja od automobilske odgovornosti promjeni vlasnik, odnosno korisnik vozila, novi vlasnik, odnosno korisnik vozila, koristi prava i prima obveze iz ugovora do isteka osiguranja osim prava na bonus.

Bonus

Pravo na bonus vezano je za vlasnika odnosno korisnika vozila i ne prenosi se na novog vlasnika. Iznimno kod prijenosa prava vlasništva vozila na nasljednika unutar članova uže obitelji [supružnici, djeca, roditelji], pravo na određeni premijski stupanj prenosi se na nasljednika.
Za svaku godinu bez prijavljene štete na polici od automobilske odgovornosti nagrađeni ste bonusom. Nakon prve godine osiguranja stječete bonus od 10%, a za svaku slijedeću godinu bez štete po 5%. Maksimalan bonus po polici od AO je 50%.

   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!