Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Potpisivanjem ugovora vrijednog 18,5 miliona eura nastavljena je uspješna saradnja Raiffeisen banke i KfW razvojne banke.

"Zadovoljstvo mi je što potpisivanjem ovog ugovora nastavljamo našu uspješnu saradnju s KfW bankom, koju smo započeli prije 20 godina. Ova kreditna linija omogućit će finansiranje projekata u oblasti unapređenja energetske efikasnosti i smanjenja emisije CO2, uz istovremeno značajne uštede za naše klijente. Jedan od stubova naše strategije održivosti je da budemo 'odgovoran bankar'. To znači da je naša poslovna strategija usklađena sa ovim ciljem pri čemu se ne ograničavamo isključivo na ostvarenje ekonomske vrijednosti već u obzir uzimamo i ekološke i društvene utjecaje našeg poslovanja", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da banka također želi podići svijest na tržištu o značaju uštede energije.

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 18,5 miliona eura, od čega se 15,0 miliona eura odnosi na kreditna, a 3,5 miliona eura na grant sredstva Vlade Republike Njemačke, a namijenjena su fizičkim licima kao i malim i srednjim preduzećima za finansiranje renoviranja stambenih jednica kao i projekata koji vode do unapređenja energetske efikasnosti. 

"Ovom novom kreditnom linijom KfW sa zadovoljstvom nastavlja dugogodišnju saradnju s Raiffeisen bankom. Sa svojom razgranatom mrežom poslovnica u Bosni i Hercegovini te bogatim iskustvom Raiffeisen banka je idealan partner KfW-a na promociji energetske efikasnosti u stambenim objektima u BiH. Želio bih naglasiti kontinuirane aktivnosti KfW-a na promociji održivog ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine", izjavio je Christoph Tiskens, direktor odjela za Jugoistočnu Evropu i Tursku KfW razvojne banke.

KfW je vodeća njemačka razvojna banka i integralni dio KfW grupe, u vlasništvu Savezne Republike Njemačke i saveznih pokrajina. KfW razvojna banka sa 700 uposlenih u centrali i sa oko 390 stručnjaka u 69 lokalnih ureda sarađuje s partnerima širom svijeta. Glavni cilj banke je borba protiv siromaštva, osiguranje mira, zaštita okoliša i klime, te fer globalizacija. KfW je kompetentan strateški savjetnik za aktuelna razvojna pitanja.


Oznake: Raiffeisen Bank,

Fatal error: Uncaught exception 'MongoCursorException' with message 'localhost:27017: Can't canonicalize query: BadValue: $in needs an array' in /home/kliker.ba/web/kliker.ba/public_html/theme/v2/pages/blog/blog_post.php:137 Stack trace: #0 [internal function]: MongoCursor->rewind() #1 /home/kliker.ba/web/kliker.ba/public_html/theme/v2/pages/blog/blog_post.php(137): iterator_to_array(Object(MongoCursor)) #2 /home/kliker.ba/web/kliker.ba/public_html/index.php(46): include('/home/kliker.ba...') #3 {main} thrown in /home/kliker.ba/web/kliker.ba/public_html/theme/v2/pages/blog/blog_post.php on line 137