Osiguranje života

PORODIČNO
OSIGURANJE
OSIGURANJE
DJECE
RIZIKO
OSIGURANJE

Životno osiguranje na kliker.ba

Životno osiguranje pruža zaštitu od finansijskih gubitaka koji mogu nastati kao posljedica neizvjesnih događaja vezanih za život osigurane osobe. Pored osiguranja, jedan je od najisplativijih dugoročnih oblika štednje koji omogućuje korisniku kumuliranje značajnih finansijskih sredstava u budućnosti. 

Pored rizika smrti, starenjem se povećava rizik smanjenja sposobnosti zarađivanja, a osiguranje života pomaže otkloniti štetne posljedice navedenih rizika. Osiguranje za slučaj smrti omogućava nasljednicima nastavak normalnog života, bez finansijskih strepnji koji se u takvim slučajevima obično javljaju, dok osiguranje za slučaj doživljenja omogućuje korisniku da planskom štednjom otkloni rizik smanjenja mogućnosti prihodovanja zbog starosti.Svakome kome je cilj osigurati sredstva za pristojan standard u penziji, štedjeti da bi mogao raspolagati značajnim sredstvima za kasniju potrošnju, akumulirati sredstva za školovanje djece ili finansijski olakšati djeci početak samostalnog života, zbrinuti djecu, partnera ili roditelja, potrebno je životno osiguranje.

Osiguranje se može ugovoriti u trajanju od 10-25 godina, a pristupna dob osoba kreće se u rasponu od 14 do 65 godina. Za osobe do navršenih 18 godina života potrebna je pisana saglasnost njihovih zakonskih zastupnika.

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje je dopuna paketu usluga osnovnog osiguranja, kojim se omogućava brža usluga, kao i viši standard usluge, bez dugotrajnog čekanja pri čemu osiguranik sam bira opseg zdravstvene zaštite i usluga prema svojim potrebama i mogućnostima.

Ugovaranjem putničkog zdravstvenog osiguranja pokriveni su troškovi nužnog medicinskog tretmana u inostranstvu u slučaju pojave akutne bolesti ili tjelesne povrede koje su posljedica nezgode, spašavanje i medicinski nužan prevoz osiguranika do najbliže bolnice ili ambulante, te troškove prevoza do bolnice jedne osobe koja je u pratnji osiguranika.


Vezani članci...
Akademija životnog osiguranja - upis u toku! Do početka Akademije životnog osiguranja i njene prve generacije ostalo je još dvije...
Šta je potrebno znati pri obaveznom osiguranju vozila? Autor: Lejla Softić, dipl.oec. 1  "Clara pacta boni amici – Čist račun, duga ljubav."- Latinska izreka  Vjerovatno ste nekada kupili...
Automobilska asistencija-najbolji saputnik Kome biste se obratili za pomoć ako ste zaključali ključeve u prtljažnik automobila,...
Kako nastaju saobraćajne gužve Svako veće mjesto ima barem jednu lokaciju na kojoj je gotovo uvijek zastoj...
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!