Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Na ovaj način Raiffeisen banka je postala prva banka na bh. tržištu koja nudi trgovcima mogućnost instalacije ovakve vrste uređaja.
Beskontaktno plaćanje predstavlja posebnu funkcionalnost kartica, koja omogućava jednostavnije, brže i sigurnije plaćanje na svim uređajima za prihvat ovih kartica bilo gdje u zemlji ili svijetu. Transakcija se obavlja u svega nekoliko sekundi, gdje je nakon unosa iznosa kupovine, potrebno da vlasnik kartice prisloni karticu na POS uređaj i sačeka zvučni signal koji označava kraj transakcije. Ukoliko je iznos kupovine manji ili jednak 30 KM, verifikacija PIN brojem ili potpisom nije potrebna, dok je za iznose iznad 30 KM potrebno unijeti PIN broj ili izvršiti verifikaciju obavljene transakcije potpisom.

"Beskontaktno plaćanje predstavlja trend u savremenom finansijskom poslovanju, a broj zemalja, kao i prodajnih mjesta koja omogućavaju ovu vrstu plaćanja, svakodnevno raste. U cilju praćenja tržišnih trendova odlučili smo i na ovaj način unaprijediti našu uslugu, kako prema trgovcima kojima je olakšana naplata robe i usluga, tako i prema kupcima kojima je korištenjem beskontaktne kartice pojednostavljen proces plaćanja", izjavio je Karlheinz Dobnigg, direktor Raiffeisen banke, te dodao da skraćeno vrijeme plaćanja, od svega nekoliko sekundi, svakodnevne transakcije čini bržim, ali i sigurnijim, jer kartica sve vrijeme ostaje kod klijenta, odnosno kupca.

POS uređaji Raiffeisen banke pored prihvata kartica za beskontaktno plaćanje prihvataju i sve druge vrste kartica (tzv. kontaktne) pri čemu se transakcija obavlja na uobičajen način – umetanjem ili provlačenjem kartica kroz uređaj.

Ova inovativna metoda plaćanja uskoro će biti dostupna u trgovinama širom BiH, a svi trgovci zainteresovani za korištenje POS uređaja za prihvat kartica za beskontaktno plaćanje više informacija mogu dobiti na broj telefona 033 287 370.

Oznake: Raiffeisen Bank,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!