Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Za ASA osiguranje, domaće osiguravajuće društvo, 2015. godina protiče u znaku dobrih poslovnih rezultata, rasta premije, širenja poslovne mreže te zadržavanja liderske poziciji u segmentu efikasnosti obrade i brzini isplate šteta.

U prvih šest mjeseci tekuće godine, ASA osiguranje je ostvarilo premijski rezultat od 8,5 miliona KM, što u odnosu na isti period prošle godine predstavlja rast premije od 34%. Prema riječima direktora Društva i predsjednika Uprave, Feđe Morankića, ASA osiguranje je po premijskom rezultatu postalo najbrže rastuće osiguravajuće društvo na našem tržištu.

“U prvoj polovini godine u segmentu obaveznih osiguranja ostvarili smo rast premije od 31%, dok on u dobrovoljnim vidovima osiguranja iznosi čak 40%. Ovim smo povećali naš tržišni udio, ali i poziciju na tržištu“, izjavio je Morankić.

ASA osiguranje je u ovoj godini proširilo poslovanje i na tržište Republike Srpske, otvarajući ukupno 14 prodajnih mjesta, glavnu filijalu u Banjoj Luci, te filijale Banja Luka, Prijedor, Doboj, Bijeljina i Istočno Sarajevo.

Na ovaj način smo omogućili otvaranje novih 25 radnih mjesta, te što nam je najznačajnije, postali mnogo konkurentnije osiguravajuće društvo i društvo spremno svojim klijentima ponuditi uslugu na području cijele Bosne i Hercegovine“, naglasio je Morankić.

Razvojem poslovanja na području Republike Srpske, od ukupnog rasta premije, više od 40% se odnosi na premiju iz biznisa sa tog područja, dok preostalih 60% rasta predstavlja organski rast biznisa iz Federacije BiH.

Pored navedenih pokazatelja poslovanja, ASA osiguranje je i dalje lider u efikasnosti obrade i brzini isplate šteta. U prvoj polovini ove godine, ova kompanija je zaprimila više od dvije hiljade odštetnih zahtjeva od čega je uspješno obrađeno njih 89,2%. Ovom rezultatu doprinijela je i nova usluga ASA osiguranja – mobilna procjena i obrada štete koja klijentima dolaskom procjenitelja omogućava obradu štete na licu mjesta kao i usaglašavanje visine štete sa klijentom.

Direktor Morankić je uvjeren da će ASA osiguranje uz dosadašnji pristup radu utvrditi postignute rezultate. “Očekujemo da zadržimo ove stope rasta i da poslovnu godinu završimo sa premijom od 17 miliona KM, kao i da naša ažurnost isplaćenih šteta sa krajem godine iznosi preko 96%“, zaključio je direktor Morankić.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača osiguranja - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

 





Oznake: ASA Osiguranje,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!