Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina je danas, na konferenciji za medije, održanoj u prostorijama banke, predstavila rezultate i ostvarenja Banke u 2013. godini, te se osvrnula na poslovne aktivnosti na kojima će biti fokus u 2014. godini.

„Za nas je protekla poslovna godina, iako složena, restriktivna i teška kako za poslovne subjekte, tako i za građane, bila uspješna. Godinu smo završili s ukupnom aktivom u iznosu od 3,80 milijardi KM. Ostvarili smo dobit u iznosu od 42,51 milion KM, čime smo potvrdili ispravnost naše strategije i učvrstili osnovu za uspješno poslovanje u budućnosti. Također, želim istaći da je ostvarena profitabilnost na zadovoljavajućem nivou i kao takva je od izuzetnog značaja za stabilno poslovanje u budućnosti“, izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke. Dodao je da sniženje operativnih troškova kroz kontinuiranu optimizaciju procesa u Banci, zatim pravovremena identifikacija potencijalnih kreditnih gubitaka, kontinuirane aktivnosti na provođenju reprograma, te naplata problematičnih kredita doprinose stabilnom i profitabilnom poslovanju Banke.

Ovom prilikom je istaknuto da su depoziti, kao pokazatelj povjerenja klijenata, na kraju 2013. godine iznosili 2,95 milijardi KM, te da je učešće depozita u ukupnom izvoru finansiranja Banke kontinuirano visoko i kao takvo smanjuje potrebu za stranim kreditnim izvorima i ovisnost o njima. Dodatnu potvrdu stabilnosti poslovanja Banke daje i kapital koji je na kraju protekle godine iznosio 510,06 miliona KM. 

Ukupni krediti su na kraju 2013. godine iznosili 2,37 milijardi KM. Tokom godine Banka je bila vrlo aktivna u kreditiranju, pružajući podršku kako građanima  tako i ekonomiji, pri čemu je plasirala preko milijardu novih kredita.

„Naši dobri poslovni rezultati proističu iz kontinuirane prilagodbe tržištu, inovacija u poslovanju, te naše usmjerenosti na klijente i njihove potrebe.  I tokom 2014. godine ćemo kontinuirano raditi na unapređenju naše ponude stavljajući naglasak na elektronske/alternativne kanale distribucije, pri čemu nećemo zanemariti ni poslovnice - tradicionalne kanale pružanja usluge“ istakao je Karlheinz Dobnigg, zamjenik direktora Raiffeisen banke i dodao da je u 2014. godini, pored nedavno otvorene poslovnice u Sarajevu, tokom godine planirano proširenje poslovne mreže Banke otvaranjem još jedne poslovnice.

Tokom 2014. godine Raiffeisen banka će se, u segmentu pravnih lica, fokusirati na proizvode Cash Management i Trade Finance, te na investicije u domenu energetskih potreba kroz kredite za energetsku efikasnost iz kreditne linije WeBSEFF 2/EBRD za finansiranje održive energije, te na ODRAZ - novi proizvod za dugoročno finansiranje iz sredstava Svjetske banke. Kada je riječ o segmentu fizičkih lica, naglasak će i dalje biti na finansiranju stanovništva, te na kartičnom poslovanju.



Oznake: Raiffeisen Bank,