Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Da biste bili bezbrižni na Vašem putovanju i boravku u inostranstvu, Triglav osiguranje, ad i Coris Assistance nude Vam dobrovoljno putničko zdravstveno osiguranje.

Ova vrsta osiguranja podrazumijeva usluge medicinske asistencije i pokriće neophodnih medicinskih troškova u cijelom svijetu, 24 sata dnevno.

Polisa putničkog zdravstvenog osiguranja pruža zaštitu i sigurnost za vrijeme privremenog boravka u inostranstvu i garantuje pokriće troškova neophodne medicinske pomoći zbog iznenadne bolesti ili nezgode, kao i troškove prevoza u domovinu (repatrijacija).

Osiguranje se može ugovoriti kao:

  • pojedinačno osiguranje,
  • porodično osiguranje,
  • grupno ili kolektivno osiguranje,
  • osiguranje sportista,
  • poslovno osiguranje.

 Osigurati se može svako lice sa stalnim mjestom boravka u RS/BiH, a koje u momentu početka trajanja zaključenog ugovora o osiguranju nije bilo starije od 65 godina života. Lica starosti od 65 do maksimalno 85 godina života mogu se osigurati uz plaćanje posebnog doplatka na premiju.

Trajanje osiguranja može biti najmanje 5 dana do najviše 365 dana, za jedno ili više putovanja.

Premija se obračunava u zavisnosti od opcije (visine ugovorene sume osiguranja, načina zaključenja osiguranja, trajanja putovanja) i dužine trajanja osiguranja.

U slučaju iznenadne bolesti ili povrede, putničko zdravstveno osiguranje garantuje pokriće troškova: ambulantnog liječenja, nabavke lijekova i medicinskog materijala, prevoz do najbliže zdravstvene ustanove, bolničko ili kliničko liječenje, stomatološke intervencije do 125 €, prevoz u domovinu, kao i druge troškove vezane za iznenadnu bolest ili nezgodu.

Uz ovu vrstu osiguranja putnik se zaista može osjećati sigurno. U slučaju bolesti ili nezgode, dovoljno je da osiguranik, ili neko drugo lice u ime osiguranika, kontaktira centar za pomoć Coris Beograd u roku od 24 sata ili što je prije moguće, ali najkasnije u roku od tri dana od početka bolesti ili nastanka nezgode, a u svakom slučaju prije nastanka troška pokrivenog osiguranjem. Centar za pomoć radi 24 sata dnevno tokom cijele godine i sve informacije i uputstva osiguranik može dobiti na srpskom jeziku.

Putovanja u inostranstvo su mnogo bezbrižnija, ako se unaprijed pobrinete za zaštitu i ugovorite polisu putničkog zdravstvenog osiguranja kod Triglav osiguranje, ad.





Oznake: Osiguranje, Ponude, Triglav osiguranje,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!