Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Za besplatne aplikacije i igre na "iOS"-u i "Android"-u prinuđeni ste da gledate reklame koje se prikazuju u aplikaciji u vidu oglasa, kao i reklame koje se pojavljuju preko cijelog ekrana između nivoa ili dvije sesije aplikacije.

Iako ovaj metod koji ćemo vam opisati nije nov, na "Phone Arena" sajtu tvrde da je najefektniji, ali i da mnogi korisnici još uvijek ne znaju za njega. Postoji jednostavan trik koji ne zahtjeva "otključavanje" telefona, niti neki poseban "zahvat".

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Jednostavno - prije ili u trenutku aktivacije aplikacije ili igre isključite internet vezu. Pokrenite aplikaciju, spustite meni i isključite Wi-Fi ili Data konekciju dok se aplikacija učitava.
Ovo bi trebalo da onesposobi prikazivanje reklama u igri ili aplikaciji.



Na taj način onemogućit ćete reklame u većini aplikacija i u mnogim igrama, mada ne u svim - u aplikacijama (što je rjeđe) i novijim igrama internet konekcija se zahtjeva non-stop za korištenje i igranje i tu trik neće raditi.
U svim drugim slučajevima uspješno ćete blokirati reklame. Recimo, u igrama "Angry Birds", "Tinderman", "OneMoreLine" savjet će raditi.



Napomena: Ovaj način ukidanja reklama nije najmoralniji, ako znamo da kreatori igre ili aplikacije klikovima baš na te reklame koje želite da ukinete naplaćuju svoj rad i trud, pa prije nego što isključite internet konekciju razmislite i o tome.


Za Android uređaje možete koristiti i "AdBlock Plus" aplikaciju, koja ne zahtijeva rutovanje, ali zahtijeva određena mrežna podešavanja koja su opisana na sajtu.





Oznake:
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!