Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Midhat Terzić, direktor Sarajevo-osiguranja, podnio je zahtjev za sporazumno razrješenje sa funkcije predsjednika uprave, koju je Nadzorni odbor prihvatio na sjednici održanoj 18. maja, stoji u službenoj informaciji Sarajevo osiguranja, prenosi Slobodna Bosna.


Također se navodi da je Terzić ovaj zahtjev podnio “iz ličnih razloga” na sjednici Nadzornog odbora Sarajevo-osiguranja koja je održana u srijedu. Prihvatajući zahtjev nadzorni odbor je istovremeno odao priznanje Terziću “za dosadašnje uspješno upravljanje i vođenje kompanije koja je dugogodišnji lider na tržištu osiguranja u BiH.” 

Na istoj sjednici Nadzorni odbor Sarajevo-osiguranja je razriješio i ostale članove Uprave Sarajevo-osiguranja koji su mandatom bili vezani za direktora Terzića. 

Za v.d. direktora imenovan je Arif Kulić, aktuelni direktor firme „Osing – osiguranje inženjering d.o.o.“ koja je u vlasništvu Sarajevo-osiguranja. 

Vlasnički udio Vlade Federacije u Sarajevo osiguranju iznosi oko 40 posto

Početkom godine, Vlada Federacije BiH usvojila je odluku o prodaji desetak preduzeća u kojim ima većinski ili manjinski vlasnički udio, a među tim preduzećima nalazi se i Sarajevo osiguranje čija je privatizacija planirana u drugoj polovini 2016. godine. 

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača osiguranja - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Prema nezvaničnim informacijama, ček deset osiguravajućih društava zainteresirano je za preuzimanje Vladinog udjela u Sarajevo osiguranju, a favoritima se smatraju ASA osiguranje i Triglav osiguranje. (Triglav je samoinicijativnu ponudu dostavio Vladi Federacije BiH i prije nego je objavljen tender!). 

U Sarajevo-osiguranju ne žele javno govoriti o razlozima iznenadne ostavke direktora Terzića, no u političkim kuloarima se nagađa da je njegova ostavka povezana s predstojećom privatizacijom društva, s čime se navodno Terzić nikako ne slaže. 

Uprkos zaoštrenoj konkurenciji na tržištu, Sarajevo-osiguranje uspjelo je sve vrijeme zadržati vodeću poziciju s tržišnim udjelom od skoro 15 posto u Federaciji BiH, odnosno 10 posto u BiH. U protekloj godini prihod kuće iznosio je gotovo 60 miliona KM, a isplaćene štete premašile su 28,4 miliona KM.

Oznake: Sarajevo osiguranje,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!