Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Prema Globalnom Net Indeksu portala Ookla za april 2015., BiH je rangirana 96. u svijetu po brzini broadband Interneta među 201 zemljom, a s prosječnih 10,34 Mbps downloada možemo samo sanjati kako je to surfati s 119,19 Mbps brzine što je Singapurcima - svakodnevnica.

Indeks računa i vrijednost potrošačkog broadbanda, odnosno srednji utrošak Megabita po sekundi. Prema toj vrijednosti nije moguće napraviti rangiranje jer portalu Net Indexa nedostaju cijene i ponude BiH tržišta.

Cijene ponuda BiH tržišta možete pronaći i uporediti na Kliker.ba.

Naši internet provideri poput Telemacha i Logosofta dosežu najviše brzine od 21,28 Mbps i 18,73 Mbps i to samo u posebnim paketima, tu Sarajevo prednjači sa prosječnih 15,38 Mbps.

Baš kao što ne možete vjerovati obećanim ‘reklamnim’ brzinama providera, ni ovi podaci nisu "sveto pismo". Portal Ookla zapravo skuplja podatke kao rezultate pojedinačnih korisničkih testova. Brzina vašeg kućnog Interneta zavisi o brojnim faktorima, kao što su vaša mikrolokacija i udaljenost od providerove centrale ili kućna instalacija - na primjer.

Pročitajte još: Kako do snažnog Wi-Fi signala u svakoj prostoriji vašeg doma  >>

U potpunosti vas razumijemo ako ste u međuvremenu poželjeli providera iz Singapura ili barem Rumunije, ali dok moramo birati u BiH, najbolje mjesto za poređenje i upite Internet usluga je Kliker.ba.


Oznake: BHTelecom, HT Eronet, Internet, Logosoft, Ponude, Telemach, m:tel,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!