Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Dejvid Petreus (David H. Petraeus),  vodeći  čovjek američkog investicijskog fonda „Kohlberg Kravis Roberts & Co." (KKR) dolazi na 7. Sarajevo Business Forum (SBF), investicijsku konferenciju koja će se u glavnom gradu BiH održati 4. i 5. maja ove godine.

Petreus je u svijetu poznat kao bivši direktor CIA-e i ugledni američki višestruko nagrađivani general sa četiri zvjezdice, nekadašnji glavnokomandujući međunarodnih snaga u Iraku i glavnokomandujući američkih snaga u Afganistanu. 

Petreus je predsjednik instituta  "KKR Global Institute". U radu  Sarajevo Business Foruma predsjednik KKR „Global Institute“ učestvovat će kao jedan od panelista na temu „Uticaj geopolitike na investiranje“. Inače, KKR „Global Institute“  bavi se istraživanjem  makroekonomskih  trendova i vladine politike te kakve implikacije imaju na investicije. Daje i procjene o mogućnostima ulaganja KKR-a na novim tržištima.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih banaka - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

U Bosnu i Hercegovinu i region KKR je ušao prije otprilike dvije godine

Radi se o najvećoj američkoj investiciji u regionu. Uključili su se u sektor telekomunikacija, a globalno ulažu  i u infrastrukturu, energiju i nekretnine. Inače, KKR fond jedan je od najvećih svjetskih investicijskih fondova čija je vrijednost procjenjena na  98, 7 milijardi dolara. 

Sarajevo Business Forum organizira BBI banka, a ove godine jedan od koorganizatora je i Vlada Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući ovoj saradnji Sarajevo Business Forumu će ove godine biti proširen i biznis forumom Kina +16 zemalja centralne i jugoistočne Evrope. Na Sarajevo Business Forumu, 4. i 5. maja, očekuje se dolazak  političkih i biznis lidera iz cijelog svijeta, od Amerike do Malezije. 

 





Oznake:
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!