Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Rangiranje banaka izvršeno je na osnovu objavljenih revizorskih izvještaja o poslovanju komercijalnih banaka u prethodnoj godini.

U dvorani Sarajevo School of Science and Technology, u petak 2. oktobra, održana je dodjela nagrada “Zlatni BAM”.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih banaka - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Finansijsko-poslovni magazin ”Banke & Biznis u or BiH” već 13 godina u kontinuitetu organizuje tradicionalnu akciju izbora najuspješnijih banaka u BiH, te dodjeljuje priznanje „Zlatni BAM" s ciljem promocije najbolje prakse u bankarskom sektoru. Nagrada, koja je tokom godina stekla renome i kojom se danas banke dobitnice s pravom ponose, rezultat je objektivne analize što joj daje dodatni značaj.

Rangiranje banaka izvršeno je na osnovu objavljenih revizorskih izvještaja o poslovanju komercijalnih banaka u prethodnoj godini.

UniCredit banci d.d. Mostar su uručene tri nagrade i to za iznos ukupne aktive banaka, za iznos ukupnog kapitala i stopu prinosa na dionički kapital ( ROE). Nagrade je uručio gospodin Edin Poprženović, direktor renomirane kompanije Asseco SEE d.o.o. iz Sarajeva koja je ujedno i sponzor manifestacije, a ispred Banke preuzeo Gordan Pehar, izvršni direktor.

Nagradu Zlatni BAM za najvišu stopu rasta depozita u 2014. godini, gospođa Ankica Kolobarić, viceguvernerka Centralne banke Bosne i Hercegovine, je uručila Union banci d.d. Sarajevo. Nagradu je preuzeo generalni direktor Vedran Hadžiahmetović.

Dobitnica nagrade za najveći iznos dioničkog kapitala je Raiffeisen Bank BiH d.d. Sarajevo. Nagradu je preuzela gospođa Sanela Pašić, izvršna direktorica.

Novoj banci a.d. Banja Luka je ove godine pripala nagrada Zlatni BAM za najveći iznos aktive banaka sa pretežno ili isključivo domaćim kapitalom. Ispred ove cijenjene Banke nagradu je preuzeo generalni direktor, Dr. Milan Radović.

UniCredit Bank a.d. Banja Luka je ove godine osvojila nagradu Zlatni BAM u kategoriji najviša stopa prinosa na aktivu (ROA). Nagradu, u ime ove banke je preuzela gospođa Sandra Vojnović, izvršna direktorica i član Uprave UniCredit Bank a.d Banja Luka.

Manifestacija je protekla u svečanoj atmosferi i ugodnom druženju, a ispred organizatora, Jasmin Maričić, direktor Poslovnog glasnika d.o.o. iz Sarajeva, je naglasio značaj ove nagrade za bankarsko finansijski sektor i izrazio nadu da će joj se i ubuduće pridavati potrebna pažnja.

Oznake: Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, Union banka dd ,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!