Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

MasterCard je lansirao MasterCard Send™ - prvu uslugu te vrste ličnog plaćanja koja omogućava da se sredstva šalju brzo i sigurno korisnicima na domaćem i inostranom terenu. Putem samo jedne konekcije na MasterCard Send platformu, biznismeni, trgovci, vlade, neprofitne organizacije, izdavači i drugi mogu slati novac konzumentima bez obzira na to da li imaju otvorene bankovne račune ili koriste alternativne izvore finansija.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih banaka - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Digitalizirajući lična plaćanja koja se inače ostvaraju u kešu ili putem čekova, MasterCard pruža odlične pogodnosti, izbore i sigurnost kako za pošaljioce tako i za primaoce novca na razvijenim i nerazvijenim tržištima.

MasterCard ruši barijere nudeći trenutno i sigurno plaćanje, i to uključuje primanje sredstava na sve kartice a ne samo MasterCard, na telefonske i bankovne račune kao i preko agenata za novčana sredstva.

Ova jedinstvena platforma će omogućiti isplate i „person-to-person“ (P2P) plaćanje prema i sa svakog virtuelnog U.S. debitnog računa.

P2P plaćanjem, preko opcije MasterCard Send, korisnici mogu bez problema slati i primati sredstva od prijatelja i porodice u sekundi kroz provajdere kao što su trgovci, operateri za prenos novca, izdavači itd. Ova opcija takođe nudi mogućnost na preko-granična P2P plaćanja.

„Uzbuđeni smo zbog nastalog servisa i mogućnosti koje MasterCard Send nudi“, rekao je Tom Caporaso, izvršni direktor FreeShipping.com web stranice, jedne od prvih korisnika ove usluge. „Ovakva nova mogućnost plaćanja će nam dozvoliti da dostavljamo rabat i cash-back isplate brzo i neprimijetno pretplatnicima koji registruju bilo koju debitnu karticu bila ona MasterCard ili ne, na našu web stranicu."

„Opcijom MasterCard Send, omogućili smo prodorno rješenje koje ublažava brige o snalaženju u sistemu, omogućava brže plaćanje i omogućava nam bolje iskustvo kao korisnicima, kako onima koji šalju tako i onima koji primaju novac“, rekao je Ed McLaughlin, šef isplata, MasterCard.
„MasterCard Send se bazira na stvarne potrebe koje postoje u današnjem digitalnom svijetu da omoguće korisnicima, biznismenima, vladama i drugima da imaju sigurnije, jednostavnije i brže načine da prenesu i prime sredstva kojima raspolažu.“

MasterCardwww.mastercard.com, je tehnološka kompanija u industriji globalnog plaćanja. Bave se najbržim svjetskim mrežama plaćanja, povezujući korisnike, financijske ustanove, trgovce, vlade i biznise u više od 210 zemalja i teritorija. MasterCard čini svakodnevne komercijane aktivnosti – šoping, putovanja, vođenje poslova i upravljanje finansijama – lakšim, sigurnijim i efikasnijim za sve korisnike.

 

 





Oznake: Akcije, Kartice, MasterCard, Ponude,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!