Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Nekoliko kablovskih operatera u BIH ponovo su se žalili Konkurencijskom vijeću BiH zbog monopolskog položaja “Sport kluba” na tržištu BiH.

“Sport klub”, najveći regionalni sportski kanal, poonovo je kažnjen zbog utvrđenog monopola na distribuciju ekskluzivnih sportskih događaja na televizijskom tržištu BiH, javlja Slobodna Bosna.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača telefonskih i internet usluga - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Ovoga puta vlasnik “Soport kluba” platit će duplo veću kaznu (250.000 KM) od one koju je već platio po istom osnovu 2013. godine, kada je također prijavljen za kršenje pravila slobodne tržišne konkurencije.

Također, Konkurencijsko vijeće je donijelo rješenje kojim je utvrdilo da United media Distribution iz Rumunije (staro ime IKO Media) kao vlasnik “Sport kluba” nije postupilo po rješenju Konferencijskog vijeća od 16.12. 2013. godine, pa je vlasniku “Sport kluba” ponovo naloženo da u roku od 60. dana sa svim zainteresiranim operatorima zaključe ugovore o distribuciji kanala “Sport Klub” pod jednakim uslovima za sve.

Podsjetimo, Konkurencijsko vijeće BiH je kaznilo Telemach i prošle gdoine sa ukupno 53.000 KM kazne zbog neprijavljivanja konkurencije sticanjem kontrole u privrednim društvima ART NET d.o.o. Kiseljak i VI-NET d.o.o. Visoko.

Telemach je kažnjen sa po 26.500 KM u dva slučaja jer nije postupio saglasno odredbama Zakona o konkurenciji BiH.

I Telemach i Sport Klub imaju istog vlasnika-(Investicioni fond KKR) a cijelom operacijom rukovodi srbijanski tajkun, Dragan Šolak, raniji vlasnik najvećeg privatnog teve i internet provajdera u Srbiji – SBB-a.





Oznake: Telemach,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!