Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Trend online kupovine koji potrošačima širom svijeta donosi novo iskustvo u stalnom je porastu - trgovci šire ponudu proizvoda dostupnih putem Interneta, obezbjeđuju specijalne popuste i pogodnosti preko svojih digitalnih platformi i društvenih mreža, a mnogi od njih nude i mogućnost besplatne dostave.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih banaka - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Zahvaljujući kompaniji Visa, bankama i ovlaštenim online trgovcima koji svake sekunde vode računa o sigurnosti vašeg novca i bezbjednosti transakcija, danas možete bezbrižno kupovati putem interneta i fokusirati se na pronalaženje najboljih ponuda. A kako biste u "moru" proizvoda i usluga na internetu lakše i brže našli one koje vam najviše odgovaraju, Visa je odlučila da savjet potraži kod iskusnih online kupca.

Klikni "kupi" s poverenjem 

Kupovinu putem Interneta uvijek započnite provjerom mjesta na kojem se nalazite. Kako biste se uvjerili da ste na sigurnoj Internet stranici, provjerite da li URL adresa počinje sa https://, a ne "http://". Slovo "S" je veoma važno jer potvrđuje da stranica ima sigurnu vezu. Većina pretraživača će vam prikazati i ikonicu za zaključavanje u donjem desnom uglu prozora koja je potvrda da ste na sigurnoj stranici.

1. Koristite prozore za chat

Kada vam sljedeći put, dok surfate po online prodavnicama "iskoči" prozor za chat, nemojte ga automatski zatvoriti. Putem njega možete ostvariti direktni kontakt sa ljudima iz kompanije i saznati više detalja o proizvodu koji vas zanima, kao što su recimo neke dodatne karakteristike, uslovi dostave. Često se dešava da na ovaj način možete doći i do promo kodova koje će administratori podijeliti sa vama i otvoriti vam pristup ka ponudama koje drugačije ne biste dobili. Ako prozori za chat nisu dostupni, možete čak i poslati e-mail ili kontaktirati korisnički servis.

2. Prijavite se za newslettere kako ne biste propustili najbolje ponude

Trgovci često nude ekskluzivne ponude korisnicima koji su prijavljeni na njihove mailing liste putem kojih možete dobiti obavještenja o najboljim i najnovijim ponudama. Ako postoje sajtovi na kojima volite da kupujete, prijavite se na njihove mailing liste kako biste među prvima dobijali obavještenja o popustima i specijalnim ponudama. Također, trgovci često šalju i popuste za rođendane ili bonus ponude ako pozovete prijatelje.

3. Uvijek upoređujte cijene

Ako vidite cijenu koja djeluje veoma privlačno ne srljajte odmah u kupovinu, već napravite dodatno istraživanje kako biste uporedili ponude sa drugim online prodavnicama. Kada kupujete online možete "staviti" proizvod koji vam se dopada u korpu kako ga ne biste izgubili, i onda potražili na Google-u ime proizvođača, vrstu i oznaku proizvoda koji kupujete. Ne zaboravite da je jedna od velikih prednosti e-trgovine brzo i jednostavno pretraživanje uz veliku dostupnost proizvoda.

4. Pratite svoju narudžbu

Vaša narudžba zahtjeva vrijeme za obradu podataka i isporuku koja uglavnom zavisi od zemlje u kojoj je trgovac, kao načina dostave koji ste odabrali. Kako se servisi svakodnevno usavršavaju vi danas možete pratiti vašu narudžbu i saznati očekivano vrijeme isporuke. Ovo je odlična opcija jer možete da organizujete svoje obaveze unaprijed i budete kod kuće kada pošiljka stigne. Uz sistem za praćenje znat ćete i ako nešto slučajno nije u redu ili ako je došlo do neočekivanog kašnjenja.

5. Birajte trgovce koji nude besplatnu dostavu u oba smjera i kupujte više

Možete kupiti isti komad/proizvod u više brojeva kako biste bili sigurni da ste izabrali pravi za vas. Stvari koje ne želite da zadržite morat ćete vratiti, a često postoji opcija da stvari koje ste kupili online možete vratiti direktno u prodavnicu ako vam je to zgodnije nego da šaljete nazad. Samo budite sigurni da ste pažljivo pročitali uputstva za povratak proizvoda prije nego što obavite kupovinu.





Oznake:
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!