Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

ICANN, upravno tijelo za internet domene, ovlastilo je fTLD Registry Services za operiranje nove finansijske domene premium nivoa “.bank.” fTLD, kojeg su osnovali i njime upravljaju Udruženje američkih bankara, Financial Services Roundtable i druge industrijske organizacije, očekuje da će domena biti spremna za upotrebu 2015. godine. ".bank" - jedna od preko hiljadu novih domena koje će biti oslobođene na internetu - omogućit će zaštićeniji, pouzdaniji i lako prepoznatljiv prostor na web-u za provjerene banke i kupcima kojima one služe.


"Naša organizacija vodila se time da osigura bankarskoj industriji - ne onima izvana - da posluju sa '.bank, i jedino legitimni članovi bankarske zajednice mogu imati' .bank" site ", rekao je Frank Keating, predsjednik ABA i CEO. "Preduzeli smo ovo i kako bi se zaštitili interesi naše industrije i očuvalo povjerenje bankarskih klijenata’.
“Domena“.bank" je ključni korak koji pruža potrošačaim sigurnije mjesto za online bankarstvo, i to će biti koristan alat i bolja zaštita osobnih podataka", rekao je predsjednik i izvršni direktor FSR-a Tima Pawlenty-ja.
ABA i FSR pomogli su fTLD kod prijave za upravljanje domenom 2012. godine, kada je postalo jasno da će ICANN prihvatiti kandidate za ".bank" domenu. Nova domena će imati pojačani nivo sigurnosti i pridržava se 31 strogog standarda razvijenog od ABA i FSR. Uz stroge zahtjeve za registraciju stranice, nova domena će pomoći korisnicima da spriječe preusmjeravanje na web lažne bankarske sajtove, otežat će kriminalcima da kreiraju prevarne e-mailove sa ".bank" domena, te omogućiti viši nivo enkripcije, i još mnogo toga.
Kada .bank domena bude dostupna za registraciju, fTLD će imati web stranicu na kojoj će banke biti vođene kroz proces registracije.





Oznake:
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!