Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Podizanje gotovine na bankomatima koji ne pripadaju banci koja je izdala debitnu karticu može biti prilično skupo zbog naplate provizije, a sve banke naplaćuju naknadu za uzimanje keša putem kreditnih kartica. 


Banke u Srpskoj klijentima koji podižu novac na bankomatima daju šture informacije o obavljenoj transakciji. Na priznanici se najčešće nalazi samo iznos obavljene transakcije, ali ne i naknada koja je obračunata. Keš sa bankomata nije skup jedino ukoliko se gotovina podiže na bankomatu matične banke debitnom karticom. Za podizanje gotovine putem kreditne kartice na bankomatu matična ili druge banke uzimaju različiti iznose provizije. Iznos naknade za obavljenu transakciju definiše svaka banka u skladu sa svojom poslovnom politikom. 

U Novoj banci Banjaluka kažu da korisnicima ne uzimaju proviziju samo za podizanje gotovine debitnim karticama na bankomatima u sklopu njihove mreže, dok se za ostale kartice definišu različite visine naknada. 

Naknada koju banka naplaćuje svojim klijentima za podizanje gotovine putem kreditnih kartica iznosi 1,5, 2,5 ili tri odsto od iznosa transakcije uz definisane minimume naknade za podizanje manje količine novca”, kažu u Novoj banci i naglašavaju da se na priznanici ispisuje samo podignuti iznos bez istaknutog iznosa provizije, jer sistem putem kojeg se obavlja autorizacija transakcije ne raspolaže podacima o naknadi. 

Na Kliker.ba uporedite ponude svih banaka - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

U Unicredit banci Banjaluka takođe ističu da za svoje klijente ne naplaćuju naknadu ukoliko novac podižu debitnom karticom u njihovoj mreži bankomata. Za podizanje gotovine revolving kreditnom karticom naplaćuju naknadu od 2,5 odsto, odnosno tri odsto za charge kreditne kartice. 

Za podizanje gotovine debitnim karticama na bankomatima drugih banaka obračunavamo proviziju od 2,5 odsto u zavisnosti od iznosa transakcije. Pri podizanju novca putem kreditnih kartica naplaćujemo tri odsto provizije, a njen minimalni iznos je deset KM”, kažu u Unikredit banci i naglašavaju da vlasnici neke od debitnih platnih kartica ove banke ostvaruju posebne pogodnosti jer mogu bez naknade podizati novac na skoro 19.000 bankomata u 17 evropskih zemalja u kojima ova banka posluje.





Oznake: Kartice, UniCredit Bank,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!