Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Postoji mnogo različitih mišljenja na temu toga da li je pametno ostavljati telefon na punjaču tokom noći. Jedni tvrde da je to potpuno sigurno, drugi da nije dobro ni za telefon, ni za punjač, ni…

Šta je u stvari istina? Donosimo vam odgovore koji će odagnati sve vaše sumnje.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača telefonskih i internet usluga - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Kad su u pitanju pametni telefoni novije proizvodnje, ako ih ostavite da se pune duže vrijeme, on će automatski prestati sa punjenjem onog trenutka kad se baterija napuni i prebaciti se na “trickle” efekat koji će bateriju držati napunjenom.

Odnosno, uzimaće taman onoliko energije koliko je potrebno da baterija ostane na 100%.

Na ovaj način baterija se štiti od oštećenja i prema tome znači da je sasvim bezbjedno ostaviti telefon priključen na punjač preko noći.

Moderni telefoni rade ili na litijum jonske ili na litijum polimerske baterije kod kojih ne dolazi do memorijskog efekta što znači da ih možete prestati i početi puniti bez obzira na koliko posto energije se nalazi baterija što nije bilo moguće sa nešto starijim baterijama napravljenim od nikl-kadmijuma i nikl-metal hidrida. Ne treba previše da vas zabrinjava koliko će vaš telefon ostati na punjaču i da li će ga to na bilo koji način oštetiti. Slobodno možete dopunjavati bateriju kad god mislite da treba.

Savjeti za čuvanje baterije

Jednom mjesečno bi trebalo ostaviti bateriju da se u potpunosti isprazni, a zatim priključiti da se napuni do kraja. To nikako ne može naškoditi vašem telefonu, ali će pomoći da mjerač trajanja baterije bude precizniji.

Drugi savjet koji ćemo vam dati jeste da ne dozvolite da se baterija pregrije jer ništa toliko štetno ne djeluje na bateriju kao toplina.

I na kraju, pokušajte da ne koristite jeftine punjače za vaš telefon jer niži kvalitet punjača takođe može oštetiti bateriju.

Najsigurnije je da koristite punjač istog brenda kao i telefon ili nekog jednako kvalitetnog.





Oznake: Apple, IPhone, Mobilna telefonija, Samsung,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!