Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!


U istraživanju u kojem je ocjenjivano 200 različitih zanimanja u više kategorija kao što su radno okruženje, zarada, stres i izgledi za gubitak posla, na vodećem mjestu je aktuar, stručnjak koji se bavi predviđanjima i zaštitom od finansijske neizvjesnosti i rizika, koristeći matematičke metode teorije vjerovatnoće i statistike.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača osiguranja- brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Na čitavoj listi 10 najboljih zanimanja u Americi u 2015. godini, čak tri su povezana s matematikom, dok su među deset najgorih tri iz oblasti medija."Posao u matematici je rangiran kao najbolji jer je unosan, nudi mnogo prilika za napredak u karijeri i mogućnost rada u odličnoj sredini", rekao je izdavač Carer Casta Toni Li, komentarišući ovogodišnje rezultate.

Na trećem i četvrtom mjestu su zanimanje matematičara i statističara, dok su poslovi povezani sa zdravstvom i informacionim tehnologijama takođe u vrhu liste, zahvaljujući visokim platama i dobrim izgledima za zapošljavanje.

Drugi na ljestvici je audiolog, stručnjak koji se bavi ispitivanjem i liječenjem smetnji sluha, a od zanimanja iz oblasti zdravstva među 10 najboljih su i biomedicinski inženjer, zubni tehničar i radni terapeut. Tri odlično rangirana zanimanja su iz oblasti informacionih tehnologija - informatičar, programer i analitičar kompjuterskih sistema.

Na listi 10 najgorih zanimanja u nacionalnom istraživanju, na prvom mjestu je novinski reporter, te se od poslova u medijima još posebno loše kotiraju i televizijski/radio voditelj i fotoreporter.

Među najgorim poslovima to su i drvosječa, profesionalni vojnik, kuhar, zatvorski čuvar, vozač taksija, vatrogasac i poštar.





Oznake:
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!