Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Na tradicionalnij Appleovoj konferenciji u Cuppertinu Apple je predstavio nove modele iPhonea. Konačno su službeno potvrđene glasine da će iPhone 6 dolaziti s dvije veličine ekrana.

Tako će iPhone 6 imati ekran dijagonale 4.7 inča, a iPhone 6 Plus 5.5 inča. Obični iPhone 6 će imati rezoluciju 1334 x 750, a iPhone 6 Plus čak 1920 x 1080 piksela i biće tanji u odnosu na prethodnika. Staklo s prednje strane je na krajevima zaobljeno, a nastavlja se na aluminijsku pozadinu, dok je Appleov logo od nehrđajućeg čelika.

iPhone 6 je 50% brži od prošlog iPhonea, imaće novi 64-bitni A8 procesor, a dolaziće snovim iOS-om 8, koji će biti dostupan za download svima 17. septembra.

Kamera na novom iPhoneu ima 8 megapixela, True Tone flash, novi senzor i f/2.2 i znatnobrži fokus. Tipka za gašenje nalazi se na bočnoj strani, za razliku od ranijih modela na kojima je ova tipka bila s gornje strane. iPhone 6 također posjeduje barometar pomoću kojeg će moći pratiti vaše kretanje i nadmorsku visinu.

Apple je predstavio novu uslugu Apple Pay, koja će zamijeniti novčanik i kreditne kartice. Apple Pay koristi NFC, a omogućit će korisnicima da snime svoje kredite kartice na iPhone. Najprije će raditi u Americi, koristiće ga npr. McDonald's i druge velike kompanije i naravno Appleove prodavnice.

iPhone 6 dolazi u tri boje: zlatna, siva i svemirsko siva. 

iPhone 6 i 6 Plus će biti dostupni od 19. septembra u SAD-u, a moći će se naručiti od 12. septembra. Cijena iPhonea 6 uz dvogodišnji ugovor kreće od 199 dolara u Americi.





Oznake: Apple,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!