Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Pametni telefon Samsung Galaxy A3 je manji brat modela A5, pa je samim tim i jeftiniji, ali je kvalitet izrade na visokom nivou jednako kao i kod modela A5, što znači da se Samsung odrekao politike da niža cijena dikitira i manje kvalitetno kućište, koje je u ovom slučaju napravljeno od metala.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača telefonskih i internet usluga - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Galaxy A3 dolazi sa Super AMOLED ekranom rezolucije 960×540, a presvučen je najnovijom, četvrtom generacijom Gorilla Glass zaštitnog sloja.

 

Hardverska osnova na A3 je Qualcomm Snapdragon 410 procesor sa četiri Cortex-A53 jezgra na taktu od 1,2 GHz, a tu je i Adreno 306 grafički koprocesor, dok telefon ima 1 GB RAM-a.

Interna memorija ima kapacitet od 16 GB, a ako vam to nije dovoljno, A3 nudi i mogućnost korištenja microSD kartica do 64 GB kapaciteta.

Kao i kod modela A5, softver je ispeglan i sređen, pa je čak i na slabijoj konfiguraciji sistem brz i fluidan. Provjerenu kombinaciju čine Android KitKat 4.4 i Samsung TouchWiz, odnosno njegova nova verzija.

 

Kada svemu dodamo zadnju kameru od 8 MP i prednjom od 5 MP, Galaxy A5 predstavlja savršen izbor na polju uloženo-dobijeno.

Galaxy A3 ima neizmenjivu bateriju kapaciteta 1900 mAh. Iako djeluje da ima mali kapacitet, zbog nešto niže rezolucije ekrana i štedljivog procesora, problema sa autonomijom nećete imati.

Štaviše, uz intenzivnije korištenje, prosječno možete izvući jedan dan korištenja, dok uz manju upotrebu baterija može izdržati i dva dana.





Oznake: Samsung,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!