Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Oni koji idu u banku prije šopinga obično ne trebaju platiti za to - barem kada je riječ o vlastitoj banci.

Istraživanje finansijskog portala „biallo.de” iz kraja marta navodi da barem 40 od ​​400 štedionica u Njemačkoj naplaćuje naknadu svojim kupcima.

Portal je sada napravio i drugu analizu prema kojoj najmanje 197 štedionica zadružnih banaka traže od svojih klijenata da plate ako žele povući novac sa svog računa. Četrdeset tri banke su štedne institucije, od kojih 154 su zadružne banke.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih banaka - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Naknade variraju od 0,10 do 0,65 eura. Kod nekih od banaka bankomati uopće ne prikazuju traženu naknadu, kaže osnivač portala Horst Biallo. Kupci takođe nisu obaviješteni da moraju platiti za podizanje novca.

U Njemačkoj postoji oko 25.000 bankomata štedionica, od čega je 18.700 od zadružnih banaka. Portal biallo.de sačinio je i kartu koja pokazuje koje banke naplaćuju koliko novca.

Međutim, banke ističu da naknade ovise o dogovoru s kupcem. Glasnogovornica Savezne udruge njemačkih zadružnih banaka rekla je za Business Insider da je ”podizanje novca za klijente zadružnih banaka Volksbank i RBA obično besplatno - osim ako se klijent odlučio za drugačiji model računa. Općenito, banke članice imaju barem jedan model računa u ponudi, u kojem je njihov novac u bankomatima dostupan besplatno".

Osim toga, Udruga traži razumijevanje, jer mnoge od banaka pate zbog trenutne ekonomske situacije. „S obzirom na nastavak niskih kamatnih stopa i posljedičnog smanjenja kamatne marže, svaki odgovorni bankarski menadžer mora paziti na profitabilnost svoje banke. Naš dojam je da kupci razumijevaju ovu ekonomsku nužnost".





Oznake:
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!