Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Umorni ste od držanja velikog telefona u ruci? Često ste se pitali kako bi sjajno bilo da možete koristiti u svakoj prilici i svuda, prilikom vožnje bicikla, kupanje ili kuhanja?

Onda je Cicret narukvica upravo za vas, jer je uz pomoć nje moguće raditi sve što radite na vašem mobilnom telefonu ili tabletu, s tim da ćete to moći bez upotrebe uređaja kakve sto da sada poznavali.

Veličina ekrana na smartfonima se godinama povećava, ali je način upotrebe telefona ostao isti. Korištenje uređaja koje zahtijeva upotrebu jedne, a često i dvije ruke, korisnicima nekada pravi problem. Umjesto da koristite smartphone i tablet, Cicret pretvara vašu ruku u mobilni uređaj.

Nosivi uređaji su sve popularniji u posljednje vrijeme i zauzimaju dobar dio tržišta, ali ono što ovu narukvicu izdvaja je što se koristi direktno na ljudskoj koži.

Narukvicu pokreće Andorid OS, posjeduje 32 GB ili 64 GB memorije za skladištenje podataka, a osim što je vodootporan, imaće i izmjenjivu bateriju, te dolaziti u 10 boja. Iako se čini da Cicret radi uz pomoć neke magije, umjesto trikova, mali projektor koji je ugrađen u narukvicu radi sav posao na način da projektuje intefejs na ruku. Kada stavite prst na interfjes zaustavljate jedan od 8 senzora blizine.

Senzor šalje podatke nazad u procesor koji se krije u narukvici, a aktivira se jednostavnim uvijanjem ruku.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača telefonskih i internet usluga - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Uređaj će omogućiti korisnicima da šalju i primaju e-mail-ove, pregledaju internet i igraju igre. Korisnik će biti u stanju da da ga upari sa postojećim telefonom, odgovora na dolazne pozive ili aktivira funkciju spikerfona.

U narukvici će se pored pomenute memorijske kartice i procesora, nalaziti i akcelerometar, vibracija, Bluetooth, kao i USB port i Wi-Fi. Circet  je trenutno u procesu prikupljanja sredstava za dalji razvoj i proizvodnju, a mogao bi koštati oko 400 $.

Prototip je spreman, a konačni proizvod bi se mogao pojaviti na masovnom tržištu do kraja 2016. godine.

 

 





Oznake:
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!