Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!


Lansirana je verzija Facebook Messenger za web preglednike koja je dostupna i ide zajedno sa samostalnom smartphone aplikacijom koja je već neko vrijeme u upotrebi.

To ne znači da Facebook onemogućava dalju upotrebu komunikacije sa vašim prijateljima i putem svoje web stranice. Nakon kontroverze koja je digla prašinu odvajanjem samostalne aplikacije Messengera od njihove web stranice, Facebook je odlučan da ne zatvara niti jedan (od trenutna tri kanala instant komunikacije) u skorije vrijeme.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Umjesto toga, Messenger za web - koje ćete naći putem linka na Messenger.com od danas - fokusira se isključivo na jednostavne razgovore i ostavlja druge funkcionalnosti Facebook komunikacije, koje mogu biti zbunjujuće, na primarnoj stranici.

Ako želite News Feed ažuriranja, moraćete posjećivati redovni, "stari" Facebook. Jednako važi i ako želite prečešljati nečiji profil.

Facebook Messenger ima samo jednu svrhu: dopisivanje porukom.

Web interfejs je u osnovi samo prilagođena verzija onoga što će naći na mobilnoj aplikaciji. Vi ste u mogućnosti da pošaljete slike, naljepnice, i Like (thumbs up / Sviđa mi se) Facebook kontaktima ali još ne i snimke te govorne poruke sa desktopa, što je omogućeno putem mobilne aplikacije.

Osnovni meni postavki omogućava vam da uključite ili isključite zvučne efekte i desktop obavijesti ali ako je potrebno blokirati bilo koga ili promijeniti postavke privatnosti, Facebook će vas uputiti na izvornu web stranicu.

Ne radi se dakle o pravoj desktop aplikaciji, ali ako vas ponekad Facebook preokupira i udalji svojom jedan-na-jedan chat opcijom, ovaj kanal vas svakako može rasteretiti i osloboditi suvišnog kontakta sa većom zajednicom Facebook prijatelja.





Oznake:
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!