Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

BBI banka upriličila je danas u Zenici dodjelu stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel za 100 učenika i studenata ove regije. Mjesečna stipendija iznosi 100 američkih dolara u protivrjednosti KM i isplaćuje se 12 mjeseci.

Inače, projekat dodjele 500 stipendija godišnje za djecu bez jednog ili oba roditelja ucijeloj BiH, BBI banka radi uz podršku filantropa Sheika Saleha Kamela, osnivača i vlasnika Al Baraka grupacije.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih banaka - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

„Ovo je kontinurani proces u kojem smo tokom četiri godine dodijelili oko četiri miliona KM za stipendije. BBI banka je preuzela na sebe da realizira ovaj projekat Sheika Kamela, a jedan od uslova za stipendije da to budu najbolji učenici i studenti. Do sada smo već podjelili po 100 stipendija za bihaćku, tuzlansku i mostarsku regiju. Danas smo u Zenici, a u toku je priprema za podjelu stipendija za sarajevsku regiju “, izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke.

Čestitajući studentima Bukvić, koji je i sam nekada bio stipendista, kazao je kako je ovo prvi njihov podvig u životu, te da se nada da će njihov sljedeći podvig biti uspješno okončano obrazovanje.

„ Živimo u veoma izazovnom vremenu i uglavnom oni koji moraju da se bore u životu izrastaju u lidere. Vi ste naši budući poduzetnici, lideri, mladi ljudi koji će napraviti još puno velikih uspjeha u životu“, kazao je Bukvić.

Dobitnicima stipendija obratio se i premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević zahvalivši se BBI banci na podršci pravim vrjednostima i ulaganju u obrazovanje.

Predsjedavajuća Skupštine Kantona Draženka Subašić u obraćanju naglasila je kako je ulaganje u obrazovanje jedna od najboljih investicija i čestitala dobitnicima i BBI banci na dobrom odabiru za investiranje. U ime reisa Huseina Kavazovića obratio se Ibrahim Begović, šef Ureda za visoko obrazovanj i kluturu Islamske zajedniceu BiH naglasivši da “znanje potiče, podstiče i afirmiše.“

Obrazovanje je svjetlo koje obasjava progres čitave zajednice tako da vjerujem da ćete uspješno okončati započeti proces edukacije, kazao je Begović.

Profesorica Fatima Hukić, počasna predsjednica i osnivač Asocijacije Fatma poželjela je dobitnicima da istraju u obrazovanju i usvajanju moralnih načela. „Dobro obrazovani i sa visokim moralnim kvalitetima imat će te svijet na dalnu“, poručila je profesorica Hukić.

Predsjednica Fatme za Zeničko-dobojski kanton dr. Selvedina Sarajlić-Spahić istakla je da ova organizacija organizira različite edukacijske programe za djecu bez roditelja, te da su stipendije dodatni podstrek u njihovom obrazovanju.

Studentica Saobraćajnog fakulteta Rejhana Numanović koja je bez majke ostala kao desetomjesečna beba zahvalila se Sheik Saleh Kamelu i BBI banci kazavši kako će njena generacija mijenjati svijet na bolje. Nermin Mameledžija student druge godine Stomatološkog fakulteta naglasio je kako dobitnici stipendija sada imaju obavezu da istraju u obrazovanju i uspješno završe studije.

 





Oznake: Bosna Bank International dd,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!