Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Zaključavanje ekrana je vrlo funkcionalna i masovno korištena zaštita privatnosti na Android telefonima.

Ipak, ako previše puta pogriješite pri unosu šifre ili sigurnosnog šablona, možete da se nađete u ozbiljnom problemu, jer će vaš telefon postati nedostupan i vama samima. Srećom, postoje rješenja.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača telefonskih i internet usluga - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Ona zavise od toga koji Android operativni sistem se nalazi na vašem uređaju. Ukoliko je to četvrti Android, popularni KitKat, ili bilo koja od starijih verzija, telefon ćete otključati bez većih problema. Biće dovoljno samo da unesete login podatke za Google nalog koji je povezan sa telefonom i možete da nastavite sa redovnom upotrebom.

Ako imate uređaj sa Lollipop sistemom, onda je situacija nešto komplikovanija, i samo vam prethodno preduzeti koraci mogu pomoći da izbjegnete komplikovanije zahvate. Lollipop je donio „Smart Lock“ funkciju, koja omogućava otključavanje pomoću sigurne lokacije ili drugog poznatog uređaja. Neki proizvođači su razvili i svoje bezbjednosne softvere koji su vrlo korisni u ovakvim scenarijima, a primjer takvog je Samsung-ov Find My Mobile.

Na kraju, tu je i Android Device Manager, servis koji možete da povežete sa svojim telefonom ili tabletom, a kasnije ga upotrijebite kao rješenje za problem zaboravljene ili previše puta pogrešno unijete šifre. Sve što je potrebno da učinite jeste da se ulogujete putem svog Google naloga, kliknete „Lock“ ikonicu u Android Device Manager-u i sačekajte da se Manager poveže sa vašim uređajem.
Tada ćete dobiti opciju da unesete novu šifru i ona će vam otvoriti pristup blokiranoj napravi.

Nedostatak svih ovih metoda je, međutim, činjenica da je potrebno podesiti ih unaprijed. Ukoliko to niste učinili, fabrički reset se nameće kao jedino rješenje dostupno prosječnom korisniku.

 





Oznake: m:tel,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!