Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

„Moja banka“ je kontinuiranim unapređenjem proizvoda, inovativnim pristupom poslovanju, još jednom pokazala odlučnost na putu ka izgradnji domaće, jake i stabilne banke.

Slijedeći trendove kartičnog poslovanja ova banka je odlučila svojim klijentima obezbijediti sve kartice iz svoje ponude na bazi beskontaktne tehnologije, bez obzira da li se radi o MasterCard ili Maestro karticama (MasterCard Debit, Maestro Debit, MasterCard Standard Revolving i MasterCard Business kartice) i to pod istim uslovima kao i ranije.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih banaka - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Korištenje beskontaktnog plaćanja na tržištu je u porastu, dolazi do brzog usvajanja i prepoznavanja korisnika prednosti ove inovativne tehnologije, a to su prije svega brzina, sigurnost i jednostavnost.

„Novi trend načina plaćanja je prilagođen modernom životnom stilu klijenata, koji nudi mogućnost plaćanja bilo kada i bilo gdje, pa čak i u pokretu. Beskontaktna tehnologija je potpuno bezbijedna, što je potvrđeno nizom godina korištenjem širom svijeta od strane miliona korisnika.

MasterCard je omogućio da uz kartice „Moje banke“ svakodnevna kupovina bude brža uz ovu tehnologiju. Međutim, osim brzine, beskontaktne kartice su unaprijeđene i u sigurnosnom smislu, jer je Vaša kartica uvijek uz Vas, tako da imate kontrolu plaćanja u svojim rukama.

Također, važno je spomenuti da plaćanje ne može biti izvršeno dva puta za istu transakciju, kao i to da se signal u momentu kupovine prenosi na malim razdaljinama i ne može se presresti, pri tome je šifrovan, odnosno svi podaci su bezbjedni i zaštićeni.“, izjavila je Vildana Bešlija, rukovodilac Odjela za marketing i komunikacije „Moje banke“.

Plaćanja za iznose do 30 KM se obavljaju jednostavnim prislanjanjem kartice na beskontaktni čitač i bez unošenja PIN koda, sačeka par sekundi svjetnosni i zvučni signal čitača, koji označavaju da je transakcija uspješno obavljena. Za plaćanje većih iznosa postupak je isti, ali je potrebno unijeti PIN kod.

Beskontaktne kartice „Moje banke“ možete koristiti za online plaćanje i plaćanje putem telefona. Terminali za plaćanje MasterCard beskontaktnom karticom postoje skoro u čitavom svijetu. Kartice se trenutno mogu koristiti u 63 države svijeta (uključujući cijelu Evropu) i na preko 3 miliona prodajnih mjesta.

Ukoliko na platnom mjestu ne postoji terminal za beskontaktno plaćanje, Vaša beskontaktna kartica se svejedno može koristiti, kao obična platna kartica.





Oznake: Maestro, MasterCard, Moja Banka,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!