Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Zajedničkim snagama Bosna Bank International (BBI) i Općine Novi Grad Sarajevo uspostavljena je povoljna finansijska linija za privredne subjekte registrovane na području Općine.

Tim povodom Semir Efendić, načelnik Općine i Amer Bukvić, direktor BBI banke potpisali su  ugovor o poslovnoj saradnji za 2016. godinu. Ovo je četvrta godina zaredom da BBI banka i Općina Novi Grad rade na projektu pomoći privrednicima s ovog područja.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih banaka - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Riječ je o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj stopi od 0,49 do 2,99 posto. Ukupan iznos sredstava koje je BBI banka ponudila ove godine iznosi 10 miliona maraka, a 300.000 KM iz budžeta Općine ići će za sufinansiranje profitne stope.

BBI banka i Općina na ovaj način žele podržati privrednike i olakšati im poslovanje te pomoći održavanje i povećanje nivoa zaposlenosti.

"Do sada je putem ove linije investirano 13 i po miliona u privredu Novog Grada. Inicijativa za pokretanje ove linije nastala je iz razgovora s privrednicima  kojima su za razvoj poslovanja, održanje  broja zaposlenih ili pokretanje novog biznisa nedostajala povoljna finansijska sredstva. Za tri godine, koliko već raliziramo ovu liniju u okviru projekta „Pokrenimo novi grad zajedno“ , 64 kompanije su iskoristile ove pogodnosti“, kazao je načelnik Efendić.

Direktor BBI banke Amer Bukvić kazao je da Općina Novi Grad može poslužiti kao pozitivan primjer drugim općinama i državnim institucijama.

„Finansijska linija koju realiziramo u saradnji sa Općinom Novi Grad je dobar model kako se može pokrenuti privreda u BiH. Osim kroz različite finansijske linije BBI banka nastoji  da putem Sarajevo Business Foruma domaćim privrednicima pomogne u pronalasku tržišta“, kazao je Amer Bukvić, direktor BBI banke.

 





Oznake: Bosna Bank International dd,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!