Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Uređaj omogućava jednostavno snimanje i dijeljenje fotografija i video-zapisa s vidokrugom od 360 stepeni, za potpuno povezano korisničko iskustvo

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača telefonskih i internet usluga - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Samsung Electronics predstavio je Gear 360, kameru s mogućnošću snimanja kadra od 360 stepeni koja korisnicima omogućava snimanje, pregled i dijeljenje najdražih trenutaka kroz fotografije i video-sadržaj.

Uređaj je osmišljen kao pratilac na putovanjima, zabavama i raznovrsnim aktivnostima i objedinjuje najbolje od Samsung Galaxy iskustva. Korisnicima omogućava da budu autori vlastite virtualne stvarnosti, u kojoj će uživati s pomoću uređaja Gear VR.

- Samsung pomiče granice mobilnog iskustva, izvan okvira mobilnog telefona – rekao je DJ Koh, predsjednik uprave odjela mobilnih komunikacija kompanije Samsung Electronics i dodao – Nastavno na prošlogodišnje predstavljanje uređaja Gear VR, Gear 360 proširuje mogućnosti bilježenja posebnih trenutaka, za još opipljivije vizualno iskustvo.

Samsung Gear 360 opremljen je dvostrukim „riblje oko“ lećama, od kojih je svaka uparena 15-megapikselnim fotografskim senzorom, što omogućava snimanje 360-stepenskih video-zapisa rezolucije 3840 s 1920 tačaka , ili fotografija rezolucije 30-megapiksela. Korisnici će moći snimiti i širokougaoni video ili fotografiju ugla gledanja 180 stepeni, korištenjem jedne od kamera. Tokom izrade vodilo se računa i o mogućnostima snimanja u uslovima slabijeg osvjetljenja, pa Gear 360 nudi Bright Lens tehnologiju s otvorom blende F2.0.

Zahvaljujući laganom, kompaktnom dizajnu oblika lopte, Gear 360 lako je nositi i snimati u pokretu, u zatvorenom ili otvorenom prostoru. Uređaj je opremljen i praktičnim tronošcem, a kompatibilan je i s nizom već dostupnih dodataka za kamere.

Kada Gear 360 povežu sa Samsung pametnim telefonom, korisnici će trenutno moći gledati sadržaj koji snimaju. Po završetku snimanja, uređaj će automatski ponuditi pohranu na pametnom telefonu ili dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama, uključujući Facebook, YouTube i Google Street View. Dijeljenjem sadržaja na pametni telefon povezan s uređajem Gear VR, korisnici će moći uživati u virtualnoj stvarnosti snimaka, a uskoro će biti dostupan i niz kompatibilnih aplikacija, dostupnih za preuzimanje u trgovinama Galaxy Apps, Google Play te za računare.

Gear 360 kompatibilan je s određenim serijama Samsung pametnih telefona, među kojima novopredstavljeni Galaxy S7 i Galaxy S7 edge, Galaxy S6 porodice i Galaxy Note 5.

Uređaj će biti dostupan na proljeće ove godine, na određenim tržištima.





Oznake: Samsung,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!