Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Google je sada postao i ponuđač mobilnih usluga, ali za početak samo za Amerikance i to za one sa Nexus 6 smartphone.

Još početkom mjeseca šuškalo se kako se Google baca u poslove vezane za davanje mobilnih usluga pod svojim imenom. Ono što je početkom mjeseca bila tek glasina, sada je postala i službena stvar – Google je postao virtualni mobilni operater.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača telefonskih i internet usluga - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Google za sada svoje mobilne usluge nudi isključivo Amerikancima. Ako vas ovakva selekcija od strane Googlea pogađa, ne brinite - Google selektira i Amerikance.
Naime, novu uslugu će moći dobiti samo oni korisnici koji posjeduju Nexus 6 smartphone, njima će čak na kućnu adresu stići i posebne SIM kartice - svi ostali ostaju kratkih rukava.


Razlog tome nije diskriminacija korisnika koji su radije kupili neki drugi uređaj nego Nexus 6, već je stvar čisto tehničke prirode. Project Fi komunicira putem prometa podataka, a do toga dolazi korz WiFi, HotSpotova i putem mreže operatera, dok potrebnu tehnologiju za korištenje Googlove SIM kartice trenutno ima samo Nexus 6.

Što se tiče same usluge ista je lansirana kao „Project Fi“ servis koji omogućava slanje tekstualnih poruka (SMS) i uspostavljanje telefonskih poziva na gore opisani način. Budući da je i u SAD-u kao i kod nas odabir najbolje pretplate postala naučna fantastika, Google je odlučio ponuditi osnovni „Fi Basic“ paket koji košta 20 dolara mjesečno, a uključuje neograničene razgovore, neograničeni broj poslanih poruka unutar i izvan SAD-a, jeftine inostrane razgovore i WiFi tethering.

Paketi prenosa podataka se dodatno plaćaju po principu 1 GB - 10 dolara. Google buduće korisnike uvjerava kako nema straha od prevelikih računa, vlastiti novac trošite jedino kada ste spojeni putem T-Mobile ili Sprint mreže. U periodu kada ste spojeni putem WiFi mreže ili putem nekog javnog HotSpota dolari se ne troše.

Čak na kraju mjeseca možete dobiti i povrat dijela novca, jer Google za razliku od naših domaćih opratera mobilnih usluga, vraća razliku iznosa koji ste uplatili, a niste potrošili. 





Oznake: Google,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!