Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Kao ni nama, tako ni našim elektroničkim uređajima ne gode niske temperature.

Vijek trajanja baterije, funkcionalnost ekrana i još neke stvari dolaze pod upitnik što su temperature niže, a boravak vani duži. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako zaštititi telefon, tablet ili neki drugi mobilni uređaj.

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača telefonskih i internet usluga - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

Kao što smo rekli, baterije traju kraće na niskom temperaturama. Stoga je bitno da pametni telefon, tablet ili slično koristite što manje na hladnoći.


Ekran telefona ili tableta također mijenja karakteristike kada je izložen hladnoći. Tako možete primijetiti slabiju detekciju pritiska ili zakašnjele reakcije. Uslijed kondenzacije može doći do pojave oblačića na ekranu.

S niskim temperaturama mijenja se i sam ekran, koji postaje čvršći, a samim time i lomljiviji u slučaju pada telefona.
Kako na vanjske, hladnoća jednako loše utječe i na komponente ispod poklopca. Zbog toga je moguć otežan i usporen pristup podacima na SIM kartici, a i komponente su slabije otporne na udarce.

Koliko niske temperature podnosi vaš telefon il neki drugi uređaj saznati ćete ako pogledate u uputstva, gdje je naveden radni opseg temperatura unutar kojeg će sve raditi kako treba.
U svakom slučaju, tijekom zime telefon treba što manje izlagati hladnoći. Držite ga što bliže tijelu, koristite hands free slušalice za telefoniranje.
Ako iz nekog razloga morate imati telefon na otvorenom, nabavite rukavice s kojima možete tipkati po ekranu. Naime, hladne ruke brže gube osjećaj, pa će vam telefon laške ispasti. A rukavice će malo i zagrijati telefon.





Oznake:
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!