Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Bosanskohercegovačke informatičke firme PING i Loop su razvili ElGato, prvi BH portal za elektronski prijem, pregled i plaćanje vaših računa. 

ElGato portal omogućava građanima da putem Interneta, jednostavno i sigurno primaju račune, prate dugovanja po računima i plaćaju račune na različite načine: elektronskim putem, trajnim nalozima u banci ili gotovinom na brzim blagajnama, a bez čekanja u dugim redovima.

Svrha ovog portala jeste omogućiti svim građanima jednostavan način plaćanja mjesečnih obaveza i praćenje stanja dugovanja bez bespotrebnog trošenja vremena. 

Kako koristiti ovu uslugu?

Ukoliko niste ElGato korisnik i želite koristiti ovu uslugu - potrebno je da se registrujete na www.elgato.ba i kreirate elektronski zahtjev za prijem računa. Ovdje možete pronaći i više informacija o ovom proizvodu.

Po registraciji ćete dobiti obavještenja o dostupnosti računa odnosno registriranim izdavateljima i informacije o načinu pristupa ElGato portalu. Kao ElGato korisnik imate mogućnost uvida u vaša mjesečna dugovanja, plaćanja na različite načine, kao i arhiviranja svih računa na jednom mjestu.

Koji su to načini plaćanja računa?

Plaćanje trenutno možete izvršiti na brzoj blagajni Sparkasse Bank, gdje je potrebno samo saopštiti email pod kojim ste se registrovali na ElGato uslugu, odnosno na koji ste primili vaš račun. Osim na brzim blagajnama Sparkasse Bank, račune koje dobijete na ElGato portalu trenutno možete platiti i putem Sparkasse netBanking ili ugovaranjem Sparkasse trajnog naloga, ali i dalje zadržavate mogućnost plaćanja računa na dosadašnji spori način tj. korištenjem uplatnice ili papirnog obrasca.

Trenutno su u fazi ugovaranja sa drugim komercijalnim bankama koje će kao procesori krajnjim korisnicima omogućiti sve pomenute usluge plaćanja. 
U pripremi i mogućnost plaćanja preko bankomata što je još jedna od pogodnosti ove platforme.

Koje račune možete trenutno dobijati putem ove usluge? 

KJKP „Toplane-Sarajevo“ d.o.o. su prepoznale pogodnosti ElGato portala, i od 01.02.2015. godine aktivirana je usluga dostavljanja mjesečnih računa u elektronskoj formi, putem ElGato platforme.

Uskoro ćete vaše račune moći platiti i za druga javna preduzeća, kao i druge registrovane izdavatelje. 

Kontakt informacije: 
Za više informacija možete nas kontaktirati na telefonski broj +387 33 262 550, ili na e-mail adresu [email protected]





Oznake:
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!