Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

Triglav grupa je u devet mjeseci 2016. godine uspješno poslovala u zahtjevnim prilikama, a poboljšanje poslovnih rezultata zabilježila su i dva osiguravajuća društva iz sastava grupe u Bosni i Hercegovini. 



Grupa Triglav je u prvih devet mjeseci ove godine završila period s neto dobiti u visini od 54 miliona eura (matično društvo 48 miliona eura). 
U prvih devet mjeseci fakturisano je 721 milion eura konsolidovane bruto premije osiguranja i suosiguranja, što je 2 miliona eura više nego u istom periodu prošle godine (odnosno 2 % više, ako se pri poređenju uzme u obzir i prošlogodišnja prodaja češkog osiguranja). 

Premije osiguranja imovine su se povećale za 1 %, dok je pri uzimanju u obzir prodaje češkog osiguranja, njihov rast iznosio 3 %.
U Sloveniji je Grupa Triglav ukupno fakturisala 0,3 % više premija nego u istom periodu prošle godine, što je na nivou rasta cjelokupnog slovenačkog tržišta. 
Na tržištima izvan Slovenije prosječan rast premija Grupe Triglav u prvih devet mjeseci ove godine iznosio je u odnosu na isti period prošle godine 9 %. 

Na Kliker.ba uporedite ponude svih ponuđača osiguranja - brzo i besplatno zatražite upit i uštedite >>

U poređenju s prošlom godinom na ovogodišnje su poslovanje Grupe Triglav na području osiguranja utjecali masovni štetni događaji, a prvenstveno ljetne oluje s gradom te aprilski mraz i lokalne poplave u Sloveniji. 

Predsjednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar je izjavio da je zadovoljan ovogodišnjim poslovanjem i to kako s postignutom profitabilnošću tako i sa sačuvanom finansijskom stabilnošću Triglav grupe. 

"Mi smo slovenačko društvo sa najvišim kreditnim rejtingom u državi, jer su nam ove godine dvije rejting agencije - S&P Global Ratings i A.M. Best – povisile rejtinge iz »A-« na »A«, a rejtingom imaju i stabilnu srednjoročnu prognozu", istakao je Slapar. 

Triglav Osiguranje Sarajevo je, u poređenju sa istim periodom prošle godine, u prvih devet mjeseci 2016. godine ostvarilo rast od 10% fakturisane bruto premije osiguranja (15,9 miliona eura). Veći rast premije Društvo je ostvarilo u segmentu životnih osiguranja - 26% više premije nego prošle godine. Obim premije pri osiguranju automobilske odgovornosti se povećao za 8%. 

Posljedično je Društvo popravilo svoj položaj na tržištu Federacije BiH u poređenju sa istim periodom prošle godine. 

"Nastavljamo sa aktivnim nastupom na tržištu, jačanjem učinkovitosti prodajne mreže i oblikovanjem usluga prema potrebama osiguranika. Primjer koji ide u tom pravcu je fobrovoljno zdravstveno osiguranje za vanbolničko liječenje koje obezbjeđuje visok standard zdravstvenih usluga, dijagnostiku i liječenje te asistenciju pri izboru ljekara i ugovaranju usluge", izjavio je Edib Galijatović, predsjednik Uprave Triglav Osiguranja Sarajevo

Na kraju prvih devet mjeseci ove godine Triglav osiguranje Banja Luka je fakturisalo 7.486.091 KM bruto premije (3,8 miliona eura). U posmatranom periodu likvidirane štete iznose 3.122.344 KM (1,5 miliona eura). Društvo je u prvih devet mjeseci ove godine nastavilo dobro poslovanje u osnovnoj djelatnosti, što pokazuje poboljšanje kombinovanog količnika. 

„Za nas, kao članicu najveće osiguravajuće i finansijske grupe u regionu Adria, najveći izazov jeste prilagođavanje evropskih standarda, po kojima mi radimo, sa kretanjima na tržištu Republike Srpske“, izjavio je Matej Žlajpah, direktor Triglav osiguranja Banja Luka.





Oznake: Triglav osiguranje,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!