Pojmovnik sadrži tumačenja i
pojašnjenja stručnih
pojmova.


Pojmovnik
preko 1000 različitih ponuda na jednom mjestu
  • Često ste za obilazak poslovnica i prikupljanje informacija o uslovima i ponudama trošili dragocjeno vrijeme?
  • Tražili ste pravi kredit za vas, najbolju štednju ili obavezno auto osiguranje?
  • Poredili karakteristike bankarskih kartica ili životnih osiguranja?
  • Razmatrali ste promjenu telekom operatera, internet ili TV paketa?

Na portalu kliker.ba sada birajte, poredite i kontaktirajte sve ponuđače jednostavno i brzo.
Anketa
Koliko platnih kartica posjedujete Vi lično?


Glasaj! Rezultati!

MOJAplusKARTICA predstavlja jedinstven proizvod na našem tržištu, a nastala je kao rezultat saradnje tri domaće bh. kompanije MOJA BANKA, BIHAMK i ASA OSIGURANJA.
Ova kartica nudi samo najbolje iz segmenata finansijskih usluga, osiguranja i pomoći na cesti, čime su se ove bh kompanije ujedinjenim snagama željele dodatno približiti svojim klijentima.



Na svečanom predstavljanju MOJAplusKARTICE, u prisustvu poslovnih partnera i klijenata obratio se Mirza Hurem, generalni direktor MOJA BANKA, ističući kako se lansiranjem ove jedinstvene kartice na tržištu, kroz inovativan pristup u kontinuiranom unapređenju proizvoda, nastavlja put ka izgradnji domaće, jake i stabilne banke.

„Cilj nam je dobrim proizvodima obuhvatiti što više različitih usluga, tj. prilagoditi se na najbolji mogući način potrebama klijenata, uz jednostavnost korištenja, transparentnost usluge ili proizvoda, kao i individualnim pristupom svakom klijentu, kroz profesionalan i partnerski odnos. Upravo ova saradnja je još jednom pokazala snagu domaćih bh. kompanija, spremnost i želju za zadovoljavanje potreba klijenata na pravi način. Moja Banka, ovdje neće stati, naime, u kratkoročnom planu imamo lansiranje novih proizvoda koji će biti inovativni i prilagodljivi različitim grupama klijenata.“

Prisutnima se obratio i Zlatan Velić, Rukovodilac Sektora za članstvo – BIHAMK-a i izjavio: „CoBrand kartica je još jedan novitet kojim BIHAMK nastoji da prati trendove velikih evropskih klubova i da svojim članovima, ovaj put u saradnji sa kvalitetnim domaćim kompanijama, ponudi još kvalitetniju uslugu. Zaista mislimo da smo sa ovom karticom vrlo blizu kreiranja idealne ponude za sve građane - jedne kartice koja pokriva sve potrebe tokom putovanja.“

“Ovom inovacijom ASA OSIGURANJE slijedi svoju misiju da svojim proizvodima budemo orijentirani na pojedinačne potrebe naših klijenata. Učešćem u ovom jedinstvenom zajedničkom projektu, bez ikakve sumnje unaprijedit ćemo kvalitet življenja naših klijenata i ponuditi nešto jedinstveno na tržištu. Zahvaljujući ASA OSIGURANJU, imaoci MOJA plus KARTICE proširit će lepezu okolnosti u kojima će njihov život i poslovanje biti sigurniji, a pri tome će štedjeti i vrijeme i novac.”, rekao je Feđa Morankić, generalni direktor ASA OSIGURANJA.

---

MOJAplusKARTICA JE COBRAND REVOLVING KREDITNA KARTICA KOJA OBJEDINJUJE SLJEDEĆE POGODNOSTI:

MasterCard Standard revolving kreditna kartica se koristiti za plaćanje roba i usluga na prodajnim mjestima širom svijeta ili za podizanje gotovine na bankomatima, do visine iznosa odobrenog limita. Po kreditnim MasterCard Revolving karticama se odobrava limit koji može biti u visini do maksimalno 10.000,00 KM.

BIHAMK Plus članski paket, pored niza usluga na putevima u Bosni i Hercegovini, obuhvata i pomoć na cesti u cijeloj Evropi, pa ako putujete van granica BiH, BIHAMK Plus članski paket!

BIHAMK svojim članovima omogućava brojne pogodnosti u okviru internacionalnog programa Show your Card! koji korisnicima MOJAplus kartice osigurava brojne usluge i beneficije u Evropi. Pored toga, MOJAplus kartica uključuje i popularni BIHAMK Bonus program putem kojeg članovi mogu ostvariti brojne uštede prilikom kupovine raznih proizvoda i usluga širom Bosne i Hercegovine, od kojih posebno izdvajamo JEFTINIJE GORIVO za sve korisnike ove kartice.
Spisak svih BIHAMK Bonus partnera u svakom trenutku možete provjeriti na zvaničnoj web stranici www.bihamk.ba. Detaljan pregled svih lokacija uključenih u program Show your Card! možete pogledati na linku www.arceurope.com ili na web stranici www.bihamk.ba.

  • Putno zdravstveno osiguranje
  • Turističko osiguranje
  • Osiguranje od nezgode (u slučaju invaliditeta ili smrti)
  • Osiguranje kreditne kartice u slučaju trajnog i finansijskih gubitaka i troškova uslijed propasti kartice.
  • Detaljnije o pogodnostima uključenim u sadržaj kartice pročitajte o okviru brošure o karakteristikama proizvoda.

Korištenjem MOJA plus KARTICE štedite vrijeme i novac, naročito ukoliko često putujete van granica BiH. Korištenjem MOJAplusKARTICE, priprema za putovanje nije nikada bila lakša. Bilo da na put krećete poslovno ili želite uživati u zasluženom odmoru, sve što Vam treba je pasoš i MOJAplusKARTICA.

Primjer uštede troškova:
Ukoliko biste koristili sve pakete usluga kao pojedinačne proizvode, imali biste sljedeće izdatke:
1. Naknade za korištenje standardne MasterCard revolving kreditne kartice u izdanju Moja Banka d.d. Sarajevo:

Upisnina – jednokratno
20,00 KM
Godišnja članarina – osnovni korisnik
20,00 KM
Reizdavanje kartice (svake dvije godine) - osnovni korisnik
30,00 KM

2. Naknada za korištenje BIHAMK ATP Plus paketa
Korisnici BIHAMK Plus paketa plaćaju naknadu u iznosu od 70,20 KM godišnje

3. Naknada za korištenje paketa proizvoda ASA OSIGURANJA
Polisa putničko zdravstvenog osiguranja zavisi od broja dana. Primjer: za 10 dana jednokratna polisa putničko-zdravstvenog osiguranja iznosi 15,80 KM.

Ukoliko klijent koristi standardnu MasterCard revolving kreditnu karticu i korisnik je BIHAMK ATP plus paketa, te godišnje ima dva putovanja od po 10 dana, korisnik za navedene usluge na godišnjem nivou plaća: 141,80 KM (40,00 KM za karticu, 70,20 KM za BIHAMK, 31,60 KM polise osiguranja za dva putovanja).
Za korištenje MOJA plus KARTICE, klijent bi godišnje plaćao 120,00 KM, a za tu cijenu, pored navednih usluga, imao bi na raspolaganju veliki broj dodatnih pogodnosti o čijim detaljima možete više pročitati u okviru brošure o karakteristikama proizvoda.

Korisnik MOJAplusKARTICE može postati svako fizičko lice do navršenih 65 godina života koje zadovoljava proceduru kreditiranja u Moja Banka d.d. Sarajevo, te ispunjava preduslove definisane opštim uslovima Banke, ASA Osiguranja i BIHAMK-a.

Zahtjev za MOJA plus KARTICU se može podnijeti u bilo kojoj poslovnoj jedinici Moja Banka d.d. Sarajevo, BIHAMK i ASA Osiguranje, širom Bosne i Hercegovine.
Prilikom apliciranja za karticu potrebno je:
Popunjen i ovjeren zahtjev/pristupnica za MOJAplusKARTICU. Obrazac zahtjeva možete pronaći u bilo kojoj poslovnoj jedinici Banke, ASA Osiguranja, BIHAMKA-a ili ga možete preuzeti sa zvaničnih web stranica: www.moja-banka.ba, www.bihamk.ba, www.asa-osiguranje.ba

Ovjerena kopija lične karte i CIPS prijavnica (potvrda o mjestu prebivališta)
Dokaz o visini primanja : Platne liste za zadnja tri mjeseca (ovjerene u računovodstvu firme) uz izvode iz banke preko koje se isplaćuju primanja za zadnja tri mjeseca za korisnika kredita/sudužnika (samo za klijente koji nemaju usmjerena redovna mjesečna primanja preko Moja Banka d.d. Sarajevo); Za korisnike PIO/MIO: Kopija zadnja tri čeka od penzije. Dodatna dokumentacija kojom se dokazuju i dodatna primanja korisnika kredita/sudužnika

Banka naplaćuje mjesečnu naknadu za vođenje kartice u iznosu 10,00 KM.
Navedena mjesečna naknada za vođenje u iznosu 10,00 KM podrazumijeva (uključuje) sljedeće:

  • Naknada za upisninu
  • Naknadu za članarinu
  • Naknadu za reizdavanje za osnovnog imaoca
  • Naknade za paket osiguranja uključenih u sadržaj Kartice

Naknade za paket BIHAMK usluga uključenih u sadržaj Kartice (ATP plus paket, pogodnosti Bonus programa i pogodnosti Show your Card! programa). U mjesečnu naknadu za vođenje kartice nisu uključene eventualne naknade za kašnjenje, naknade za vanredne zamjene kartice, te naknade po kartičnim transakcijama koje se naplaćuju u skladu sa važećim Tarifama naknada za proizvode i usluge u poslovanju sa domaćim i stranim fizičkim licima.
Nominalna kamatna stopa na dugovno stanje (godišnja stopa): 14,00%, fiksna.
U slučaju neredovnog izmirenja obaveza, Banka za svaki dan kašnjenja u izmirenju obaveza obračunava zateznu kamatu u visini od 18,00% godišnje.





Oznake: Moja Banka,
Slični članci
   
Svi vaši komentari i prijedlozi na sadržaj, izgled i funkcionalnosti portala su dobrodošli - pišite nam!